Explozie la o fabrică din Italia. Trei morți și mai mulți muncitori răniți

O explozie puternică s-a înregistrat miercuri, 13 septembrie, la fabrica Sabino Esplodenti din Casalbordino, o localitate din provincia Chieti, regiunea Abruzzo.

Din nefericire, trei muncitori și-au pierdut viața și mai mulți au fost răniți, informează Corriere della Sera.

Evenimentul tragic s-a produs în timpul orelor de lucru, afectând atât angajații, cât și structura fabricii.

Cauza exactă a exploziei nu a fost încă stabilită și investigațiile sunt în curs de desfășurare.

Aceasta nu este prima tragedie de acest gen care se produce la fabrica Sabino Esplodenti, o instalație industrială specializată în gestionarea, neutralizarea și recuperarea materialelor explozive.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acum trei ani, în 2020, o altă explozie a avut loc la aceeași fabrică, provocând moartea altor trei muncitori.

Aceste incidente repetate ridică semne de întrebare cu privire la măsurile de securitate și la modul în care sunt respectate reglementările în materie de siguranță la locul de muncă.

Se așteaptă ca autoritățile competente să efectueze o anchetă detaliată pentru a determina cauzele acestei explozii și pentru a stabili responsabilitățile.

în aceeași fabrică, în 1992, a murit Bruno Molisani, în vârstă de 48 de ani, iar în 2009 două persoane au fost grav rănite într-o altă explozie.

Ultimul accident mortal din Abruzzo care a implicat fabrici sau depozite de material piroscopic datează din februarie anul trecut, când un bărbat a murit în explozia unui depozit de la periferia orașului Teramo.

@rotalianul