Explozie puternică în Italia. Un român a rămas fără mâini și este în stare critică la spital

Un bărbat în vârstă de 37 de ani și de naționalitate română se află în stare critică după ce a fost rănit grav în urma exploziei unei bombe artizanale, posibil conținând dinamită.

Incidentul a avut loc astăzi, 10 iunie 2023, în jurul orei 13.00, în cătunul Apsella, între localitățile Montelabbate e Vallefoglia din provincia Pesaro e Urbino, în regiunea Marche.

Conform ziarului Il Resto del Carlino, momentan nu se cunosc motivele pentru care bărbatul avea asupra sa acest dispozitiv.

Explozia a provocat răni severe victimei, mutilându-i ambele mâini și provocându-i alte multiple leziuni pe tot corpul.

Captură de ecran din 2023-06-10 la 21.06.14
Casa în care a avut loc explozia. Foto: corriereadriatico.it

În urma alertei de urgență, echipajele medicale și pompierii au intervenit rapid la fața locului, asigurându-se că victima este transportată la spital cu elicopterul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Odată ce intervenția de urgență a fost finalizată, nimeni nu a mai pătruns în casă, din cauza riscului de explozii ulterioare, așteptându-se sosirea experților pirotehniști.

Se știe despre victimă că nu avea un loc de muncă stabil și, potrivit unor indiscreții, ar fi avut antecedente penale legate de infracțiuni împotriva proprietății.

Captură de ecran din 2023-06-10 la 21.06.30
Intervenția pompierilor și a forțelor de ordine la fața locului. Foto: corriereadriatico.it

Membrii familiei bărbatului, evacuați din casa cu două etaje plus mansardă unde acesta locuia, a afirmat că nu au cunoștință despre prezența bombei în locuință.

Indiciile legate de prezența dinamitei în dispozitivul artizanal au fost sugerate de tipul „vertical” al deflagrației, au declarat anchetatorii.

În acest moment, investigațiile continuă pentru a clarifica circumstanțele exacte ale incidentului și a afla de ce bărbatul avea asupra sa un astfel de dispozitiv periculos.

Distribuie acest articol