Explozie puternică într-un vulcan din Italia. „Se poate întâmpla orice într-o clipă”

O explozie puternică a avut loc în jurul orei 17:00 de vineri, 13 mai 2022, la vulcanul Stromboli din Sicilia, informează agenția de presă ADN Kronos.

Potrivit sursei citate, mai mult incendii au izbucnit în urma exploziei atât la vulcan, cât și în cătunul Ginostra din localitatea Lipari, lângă Messina.

„Din fericire, nu s-a întâmplat nimic, dar încă așteptăm să fie pusă în siguranță coasta Ginostrei și cătunul, deși lucrările au fost deja desemnate prin licitație unei societăți. Se poate întâmpla orice într-o clipă, așadar cer să fie declanșate cât mai repede lucrările pentru a pune în siguranță coasta. Nu ne putem juca cu viețile oamenilor și mă adresez autorităților prin asta”, a declarat pentru ADN Kronos Gianluca Giuffrè, care locuiește la Ginostra.

În urmă cu aproape 3 ani, mai exact la 3 iulie 2019, vulcanul Stromboli a erupt și în urma acestei activități vulcanice, un turist a murit și altul a fost grav rănit. Turistul decedat se afla chiar în zona de vârf a vulcanului în momentul erupției.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Erupția vulcanului Stromboli din 2019. Foto: ANSA

„A fost o explozie puternică, am auzit un zgomot, apoi o coloană de fum și lapili au căzut pe Ginostra. S-au ridicat flăcări pe creasta vulcanului” sunt momente trăite și povestite la acea vreme de martorii care mai spuneau că „ploua cu lapili”.

Distribuie acest articol