Extravaganța unui pizzer român din Italia, a preparat o pizza ornată cu aur comestibil

Prima pizza ornată în Italia cu aur comestibil a fost preparată în aceste zile de Robert Nedea, un român originar din București, plecat din țară de aproximativ 30 de ani, care are un restaurant-pizzerie la Jesolo, în provincia Veneția. A fost numită „Pizza Mimi Regina d’Oro 24 Kt”, o pizza „de lux” și costă 99 de euro, informează Corriere della Sera.

Robert este proprietarul de la „Ristorante Pizzeria Da Roberto”, din via Verdi, numărul 70, la Jesolo Lido. El a preparat o pizza Margherita pe care a transformat-o practic într-o bijuterie, folosind pe lângă ingredientele clasice și aur comestibil.

Sursa foto: Pagina de Facebook „Ristorante Pizzeria Da Robert “il sapore antico”

Ideea de a face pizza ornată cu aur i-a fost sugerată lui Robert de fiul său Alessandro. „În restaurantele din Dubai se stropesc cu aur fripturile și se vând cu o mie de dolari. Ar trebui să facem și noi cu pizza același lucru”, i-a spus Alessandro tatălui său.

Robert a luat ideea foarte în serios și rezultatele sunt evidente. În fiecare săptămână, cam patru și cinci clienți comandă cel mai scump preparat din meniu. „Săptămâna trecută am vândut cinci într-o seară”, a declarat Robert Nedea pentru sursa citată.

„De obicei sunt turiști străini, dar și italieni, care vor să exagereze. Cine cumpără o pizza cu aur o face pentru a impresiona oamenii de la masă sau pe ospătărițele noastre, lăsând minim 25 de euro drept bacșiș. De obicei comandă și o sticlă de șampanie. Noi servim pizza Mimi Regina d’Oro pe notele melodiei We Are the Champions. Dacă și clienții acceptă, anunțăm întregul local că au făcut comanda respectivă”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Inițiativa lui Robert pare a fi însă prima în lume, el fiind primul pizzer care a considerat că aurul comestibil poate fi utilizat și în alte preparate, nu doar la dulciuri cum ar fi ciocolata și înghețata.

99 de euro pentru o pizza care, pe lângă mozzarella, suc de roșii, burrata de bivoliță și busuioc, are ca ingredient aurul, produs perfect comestibil și care în scop alimentar trebuie să aibă 23 sau 24 de carate. VIDEO aici.

Aurul comestibil este un anumit tip de aur autorizat de Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii ca aditiv alimentar, sub denumirea E-175

Este utilizat în gastronomia fină, pentru a decora diverse preparate, antreuri, sushi, foie gras, în patiserie, la deserturi precum pralinele de ciocolată și înghețata, dar este folosit şi pentru ornarea unor cocktailuri sofisticate. Aurul comestibil poate fi sub formă de foiţă de aur, o peliculă extrem de subţire, fulgi sau pulbere.

Aurul comestibil utilizat de Robert

Aurul comestibil trebuie să îndeplinească specificaţiile din standardele de siguranţă alimentară. Trebuie să fie pur, pentru a evita orice tip de infecţii sau pericole pentru organism.

Experţii în sănătătate spun că nu există nici beneficii, nici pericole, atât timp cât este vorba de aur pur, de un produs autorizat şi nu de unul fals. Contrar unor credinţe vechi, corpul uman nu poate absorbi sau digera aurul. Aurul este un metal nobil şi din acest motiv nu reacţionează în interiorul corpului uman. Asta înseamnă că nu este absorbit în timpul procesului de digestie, deci nu există niciun pericol dacă este mâncat, dar nici beneficii nutriţionale.

Distribuie acest articol