Familia criminalului de la Caracal verificată în Italia. Ancheta a fost extinsă și la soția lui Dincă

Felix Bănilă, șeful DIICOT, a declarat într-o conferință de presă cu privire la crimele din Caracal, care s-a ținut în dimineața zilei de vineri, 6 septembrie 2019, că a fost emis un ordin european de anchetă către autoritățile italiene prin care se cere verificarea situației financiare a lui Gheorghe Dincă, precum și a soției, copiilor și a rudelor prin alianță.

Conform celor declarate de Bănilă, vor fi verificate toate conturile bancare, tranzacțiile, dar și istoricul din societățile comerciale ale familiei Dincă.

„În vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele şi a stabilirii întregului cerc de eventual participanţi la comiterea faptelor confirmăm emiterea la data de 7 august 2019 a unui ordin european de anchetă de către autorităţile judiciare din Italia pentru obţinerea informaţiilor necesare precum şi dispunerea unei comisii rogatorii către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii la data de 25 iunie 2019. Prin ordonanţa din data de la 6 august 2019 s-a dispus comunicarea datelor cu privire la existenţa conturilor bancare, a datelor privind veniturile şi tranzacţiile imobiliare, a istoricului asociat administratorilor în cadrul societăţilor comerciale, conturile societăţilor comerciale astfel identificate şi datele REVISAL deţinute de către inculpat, de soţia sa, de cei trei fii şi de fiica acestora, de ginerele şi de nora lor”, a spus şeful DIICOT.

„La 19 august s-a dispus efectuarea unor activităţi pe teritoriul Italiei pentru identificarea bunurilor mobile şi imobile si a sumelor de bani din activităţi ilicite. La aceaşi dată s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra soldului contului deschis de inculpat la BRD şi asupra eventualelor sume de bani viitoare”, a mai spus Bănilă.

Soția lui Dincă anchetată și ea pentru complicitate la omor

Potrivit Mediafax, procurorii DIICOT au extins urmărirea penală și asupra Elenei, soția lui Gheorghe Dincă, pentru complicitate în cazul crimelor înfăptuite de acesta la Caracal. Bănilă a declarat vineri, în cadrul aceleiași conferințe de presă menționată mai sus, că ancheta asupra soției criminalului a fost extinsă ca urmare a sesizării făcute de mama Luizei Melencu, una din tinerele ucise de Dincă la Caracal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Soția lui Gheorghe Dincă, Elena. FOTO: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

„În data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem şi pentru complicitate la omor urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019 cu privire la o presupusă activitate infracţională a numitei Dincă Elena, soţia inculpatului”, a spus Bănilă.

În data de 2 septembrie 2019, ancheta a fost extinsă din nou pentru alte două infracțiuni legate de profanarea de cadavre sau morminte, a mai transmis șeful DIICOT.

Dincă acuzat de alte trei violuri care au avut loc în locuința sa din Caracal

Procurorii DIICOT au mai adăugat alte trei violuri la acuzațiile aduse criminalului de la Caracal, care a mărturisit că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu, s-a mai transmis în conferința de presă ținută de Felix Bănilă.

Bănilă a declarat că mai multe persoane au fost audiate în acest caz și ca urmare a acestor audieri, urmărirea penală asupra lui Gheorghe Dincă s-a extins pentru alte două infracțiuni de viol comise de acesta.

„Procurorii, atât personal cât şi prin intermediul ofiţerilor de poliţie judiciară delegaţi au procedat la audierea a numeroase persoane în calitate de martori atât ca evoluţie a anchetei, cât şi ca urmare a solicitărilor formulate de părţile civile şi de reprezentanţii acestora. Ca urmare a declaraţiilor luate, prin Ordonanţa din 22 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de viol în raport de alte două persoane vătămate decât cele precizate anterior”, a spus Felix Bănilă citat de MEDIAFAX.

Bănilă a precizat totodată că la dosarul crimelor din Caracal comise de Dincă a fost reunit şi un alt dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care o altă femeie îl acuză pe criminal de viol.

„A fost reunit şi dosarul (…) formulat ca urmare a declinării în favoarea structurii noastre de parchet de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. O altă persoană vătămată sesizase faptul că în perioada mai – iunie 2019 fusese constrânsă de inculpat (Gheorghe Dincă – n.r.) să întreţină raporturi sexuale cu acesta în locuinţa inculpatului din municipiul Caracal”, a mai spus Bănilă.

Se anchetează și eventualele activități ale lui Gheorghe Dincă în SUA

În același timp, procurorii au dispus și comisie rogatorie către autoritățile din SUA cu scopul de a identifica posibile activități ale lui Gheorghe Dincă în acea țară.

„Confirmăm emiterea în 7 august 2019 a unui ordin european de anchetă către autorităţile judiciare din Italia, pentru obţinerea informaţiilor necesare, precum şi dispunerea unei comisii rogatorii către autorităţile judiciare din SUA la data de 26 iulie. În 6 august s-a dispus comunicarea datelor privind existenţa conturilor bancare a datelor, privind veniturile şi tranzacţiilor imoblizare, conturile societăţilor comerciale deţinute de inculpat, de soţia sa, fiica sa, cei trei fii, de ginere”, a adăugat şeful DIICOT.