Familia lui Florin Dinu, tânărul de 27 de ani împușcat în Catania, are nevoie de ajutorul nostru.

Pe 8 ianuarie, 2017, vă prezentam o știre foarte tristă despre un tânăr român în vârstă de numai 27 de ani, pe nume Florin Dinu, care locuia în Catania și care a fost împușcat cu sânge rece de către un antreprenor italian de 40 de ani, din zonă, în urma unor neînțelegeri ce începuseră inițial în incinta discotecii Onda Latina, neînțelegeri în care Florin nici măcar nu fusese implicat, așa cum au relatat ulterior martorii.

Florin se afla în acea seară cu fratele său, Ovidiu, și cu mai mulți prieteni, în incinta discotecii menționată mai sus, când a început o ceartă între doi italieni și câțiva băieți români, relatează apropiații lui Florin. Cearta s-a mutat în scurt timp în afara localului, iar Florin, îngrijorat pentru prietenii săi care ar fi putut fi implicați în altercație, a ieșit și el afară să înțeleagă ce se întâmplă, în timp ce fratele său a rămas cu soția sa în interiorul discotecii.

După câteva minute ies afară și eu, să-l caut pe Florin”, a precizat Ovidiu Dinu, care se afla la acea discotecă cu soția sa pentru prima dată. „Apoi mașina, împușcăturile, și fratele meu îmi cade în brațe, plin tot de sânge. Îmi murea în brațe, mă-nțelegeți?! Fratele meu îmi murea în brațe!”, a mai adăugat Ovidiu.

Câteva focuri de armă au fost trase dintr-o mașină, lovindu-l pe Florin în abdomen, în picior și în șold, și rănind, de asemenea, tot în șold, și un tânăr de cetățenie marocană, de 24 de ani,

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„M-au împușcat”, au fost ultimele cuvinte adresate de către Florin fratelui său.

Un prieten de-al lor a adus în grabă mașina, l-au pus pe Florin și pe băiatul marocan pe bancheta din spate, și s-au grăbit spre spitalul Vittorio Emanuele din Catania, unde, la scurt timp după sosire, Florin s-a stins din viață din cauza rănilor grave suferite în urma împușcăturilor.

„Sunt disperat. Suntem toți disperați. Eram 5 frați dar numai eu și Florin trăiam în Italia. A trebuit să o anunț și pe iubita lui, era în România de sărbători, nu se întorsese încă în Italia”, a mai adăugat fratele lui Florin.

Povestea lui Florin a fost prezentată și de televiziunea Antena 1, a cărei reporteri au mers la mama lui Florin acasă, la Mediaș și au luat un interviu atât mamei cât și unui alt frate de-al lui Florin, Adrian. Aceștia au declarat că se află într-o situație imposibilă, așa cum veți putea vedea în înregistrarea reportajului de la sfârșitul acestui articol.

Acum, familia lui Florin vrea dreptate. Dar înainte de a cere dreptate vor să-l aducă pe Florin acasă, să-și ia rămas bun de la el, să-l îngroape acolo, în apropierea casei părintești iar pentru asta au nevoie de bani, cum știm prea bine cu toții. Posibilitățile lor financiare sunt limitate, pentru a-l transporta din Catania în România familia are nevoie de 4.000 de euro, sumă de care nu dispun și nu au de unde face rost într-un timp atât de scurt.

Corpul lui Florin se află încă la morga din Catania în momentul de față, sub custodia anchetatorilor care încă adună probe pentru a stabili cu claritate condițiile în care a fost ucis. Însă, luni dimineața, 23 ianuarie, 2017, avocatul care reprezintă familia Dinu se va întâlni cu anchetatorii și este posibil ca aceștia să predea trupul neînsuflețit familiei. Iar ei nu au destui bani pentru a-l duce în România, nu au reușit să adune nici măcar jumătate din banii necesari, până la această dată.

Prietenii lui Florin din Catania au făcut o colectă, s-au implicat cu toții, au participat și două sau trei magazine românești din zonă la strângerea de fonduri, însă nu au reușit să strângă suma necesară. Mai au nevoie de circa 3.000 de euro pentru a-l putea duce pe Florin în ultima sa călătorie spre România, spre cimitir.

Ultima călătorie spre țara în care s-a născut și din care a plecat apăsat de greutăți și de nevoi, pentru un trai mai bun, o viață decentă, doar pentru a-și găsi sfârșitul, ucis pe nedrept, în brațele fratelui său.

Prietenii lui „Ciccio”, așa cum îl alintau toți pe Florin în Catania, fac tot posibilul să sensibilizeze lumea și să ajute această familie pentru a putea duce trupul lui Florin în România, motiv pentru care ne-au contactat și pe noi, rugându-ne să transmitem comunității românești din Italia acest apel umanitar al familiei Dinu, acest strigăt de ajutor al familiei lui Florin, care nu mai știe la cine să apeleze.

Suntem circa 1.150.000 de români înregistrați în Italia, conform statisticilor, iar noi cu siguranță nu vom putea transmite acest apel tuturor, oricât ne-am strădui, altfel suntem siguri că suma necesară s-ar aduna în numai câteva ore. Dar știm din datele site-ului nostru că persoanele care au citit știrea despre moartea lui Florin, în data de 8 ianuarie, sunt în jur de 5.200.

Asta înseamnă că știrea despre moartea sa a ajuns la cel puțin 5.200 de persoane și, făcând un calcul simplu, dacă și acest articol va reuși să ajungă la același număr de persoane, cum sperăm noi să ajungă, iar fiecare persoană ar dona 1 euro, cheltuielile pentru repatrierea trupului lui Florin ar fi acoperite în întregime și familia sa ar putea să îl îngroape cum se cuvine. 1 euro pe care considerăm că îl avem cu toții la dispoziție, mai ales pentru astfel de cazuri, care apar cu o raritate extrem de mare.

De aceea, pentru oricine dorește să doneze 1 euro sau mai mult, vă punem la dispoziție datele cardului Postepay și codul IBAN, care aparțin cumnatei lui Florin Dinu, soția fratelui său, Ovidiu, care se numește Anamaria Dinu, și vă mulțumim anticipat pentru orice efort pe care-l veți depune pentru a ajuta această familie să treacă peste greutățile care o așteaptă.

– Proprietar: Dinu Anamaria
– Număr Postepay: 5333 1710 4136 3082
– Codice fiscale: DNINMR84T65Z129J
– IBAN: IT81F0760105138266233266248

Pentru orice altă informație aveți nevoie sau dacă vreți să discutați personal cu familia lui Florin, îi puteți contacta pe fratele și cumnata acestuia, în Italia, la numărul de telefon +39 388 196 8917.

În final, vă invităm să vizionați și apelul în lacrimi al mamei lui Florin, prezentat de televiziunea Antena 1, în data de 12 ianuarie, 2017.