Familia unui român mort în Italia despăgubită cu aproape 500 000 de euro. Bărbatul suferise un accident de muncă

După aproape trei ani de la instituirea procesului civil privind cazul morții unui bărbat de cetățenie română, în vârstă de 60 de ani, sentința de primă instanță dată recent de Tribunalul din Frosinone obligă autoritatea sanitară locală din Frosinone, Spitalul „Policlinico Umberto I” din Roma și un medic de la această unitate sanitară, la plata în comun a unor despăgubiri în valoare totală de 458.776 de euro către familia decedatului.

La data de 10 august 2016, românul, care locuia de aproximativ 20 de ani în Morolo, a suferit un grav accident de muncă la ferma unde lucra, în localitatea Patrica (provincia Frosinone, din regiunea Lazio), în urma căruia și-a fracturat piciorul stâng.

Conform evenimentelor reconstituite de anchetatorii care demaraseră imediat cercetările ăn cazul respectiv, bărbatul alunecase și căzuse în interiorul unui rezervor special, folosit pentru depozitarea şi neutralizarea cadavrelor de animale moarte.

Din păcate, fractura suferită la picior a avut complicații și românul a murit în ziua de 24 august 2016 la policlinica „Umberto I” din Roma, unde fusese transferat în după-amiaza zilei de 16 august, de la spitalul „Fabrizio Spaziani” din Frosinone.

Când anchetatorii au raportat medicilor cum s-a întâmplat accidentul, bărbatului i s-a propus o profilaxie antitetanos cu imunoglobuline care, conform celor reconstituite, a fost inițial respinsă de pacient, apoi acceptată și administrată a doua zi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe data de 14 august s-a instalat febra și, două zile mai târziu, radiografia a scos la iveală bule de gaz de-a lungul fibrelor musculare ale piciorului stâng și în secțiunea fracturii, compatibile cu semne de cangrenă.

„Șoc septic cauzat de o infecție necrozantă a țesuturilor moi ale membrului inferior stâng care, la rândul său, rezultă dintr-o fractură multifragmentară descompusă și expusă tibiei și peroneului.” Acestea sunt cauzele decesului, scrise negru pe alb în sentința pronunțată de instanța din Frosinone care obligă vinovații la plata unei despăgubiri către familia victimei.

Membrii familiei victimei au apelat la avocatul Enzo Moriconi pentru a cere dreptate, motivând lipsa unei noi intervenții în spitalul din Frosinone și întârzierea transportului victimei pentru tratament chirurgical în policlinica din Roma, unde a fost transferat abia după șase zile de la accident.

Oricum, această despăgubire nu va putea da un tată înapoi fiului său, mai ales că vine puțin după moartea soției victimei care luptase, cu inima distrusă de durere, să ceară dreptate. „Un tată minunat, un bărbat care muncea din greu, dedicat familiei sale. O persoană bună, cu o inimă mare.”

- Continuarea după publicitate -

Așa își amintește de el fiul său, care le mulțumește avocaților Enzo Moriconi și Valerio Moriconi pentru „lupta purtată împreună pentru a găsi dreptate pentru moartea tatălui meu, chiar dacă, din păcate, nimeni nu-l va aduce înapoi. Tatăl meu a fost un om foarte bun și loial. Un tată grozav”.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20