Familie de români din Italia salvată de pompieri dintr-un incendiu. „Locuința grav afectată, dar nicio persoană rănită”

Doi cetățeni români, soț și soție, au trecut prin clipe de coșmar în cursul serii de vineri, 26 martie 2021, după ce apartamentul în care locuiau, în localitatea siciliană San Piero Patti din provincia Messina, a fost cuprins de flăcări și au rămas blocați în locuință până când pompierii au reușit să-i salveze. În cursul dimineții de astăzi, în timpul unui control efectuat de carabinieri, a fost descoperit și un mic miracol în apartamentul conaționalilor noștri.

Pompierii au intervenit cu scările pentru a-i salva pe soții români. Foto: sanpieropatti24.it

Incendiul s-a produs la o oră târzie din seara zilei de ieri, scrie jurnalista Sara Gaglio de la publicația locală San Piero Patti 24. La fața locului s-au prezentat în scurt timp pompierii din Patti, o ambulanță, precum și carabinierii din localitate, care au dat imediat startul operațiunii de salvare a familiei de români. Din fericire, cei doi soți au fost salvați înainte să sufere răni grave, aceștia fiind scoși dintre flăcări cu ajutorul scărilor pe balcon, așa cum se poate observa și din imaginile publicate de sanpieropatti24.it.

Cei doi soți români au fost scoși din locuință de pompieri cu ajutorul scărilor. Foto: sanpieropatti24.it

„Locuința a fost grav afectată, dar, din fericire, nicio persoană rănită grav”, precizează sursa citată.

Tot jurnalista Sara Gaglio a relatat, pe pagina sa Facebook de această dată, că anchetatorii au dat și peste o mică minune în cursul unei inspecții efectuată în locuința incendiată în această dimineață.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A supraviețuit și este bine câinele cuplului care a rămas blocat în incendiul izbucnit noaptea trecută într-o locuință din San Piero Patti. Micuțul Twiggi (numele cățelului – n.r.) a fost găsit în această dimineață în cursul unei inspecții efectuată de Carabinierii din San Piero Patti. Adjunctul Francesco Saggio și mareșalul Carmine Piccirillo, cu o imensă stupoare și fericire, au găsit animalul sub patul din locuință, un refugiu în care câinele ar fi petrecut toată noaptea, în fum și printre flăcări. Twiggi, vizibil speriat, a fost predat de forțele de ordine proprietarei. Și se închide cu acest mic „miracol” o întâmplare care ar fi putut avea urmări mult mai grave. Transmit mulțumiri tuturor oamenilor implicați în operațiunea de stingere a incendiului și de salvare, precum și o îmbrățișare sinceră cățelului curajos”, scrie jurnalista italiană.