Familie de români întoarsă din Italia a riscat să stea cu mortul în casă după ce a fost pusă în izolare la domiciliu

Mulți români plecați din Italia în țară, cu diferite probleme, se lovesc în aceste zile de tot felul de probleme și situații deosebite. Marea majoritate sunt obligați de autoritățile române să stea în izolare, la domiciliu, timp de două săptămâni, iar cei care încalcă legea sunt sancționați cu amenzi.

O situație incredibilă s-a petrecut în comuna Horia, lângă orașul Roman, din județul Neamț, unde membrii unei familii de români întorși în țară pentru a-și înmormânta o rudă sunt nevoiți să aștepte timp de 14 zile pentru a organiza funeraliile celui decedat. Ei au fost declarați în izolare la domiciliu, conform regulilor impuse de autoritățile române, ca măsură de prevenire în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.

Unul din membrii acestei familii a decedat în Italia pe la mijlocul lunii ianuarie și rudele, care se aflau tot în peninsulă, au decis să îl ducă și să îl înmormânteze acasă, relatează Roman 24 Online. Problema este că odată ajunși în România au primit interdicția de a mai părăsi locuința și riscau să rămână cu sicriul în casă timp de 14 zile.

Persoana decedată a fost transportată până în România într-un sicriu sigilat. Un vecin al familiei a mărturisit jurnaliștilor de la sursa citată că o firmă de pompe funebre a adus decedatul din Italia, cu mașina, iar de la domiciliu acesta a fost apoi transportat la Piatra Neamț. Acolo este păstrat în condiții de refrigerare, probabil la morga spitalului, așteptând ca izolarea membrilor familiei sale să ia sfârșit și el să-și găsească în cele din urmă liniștea într-un loc de veci.

Mai jos, un video înregistrat de Roman 24 Online:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un caz legat tot de un deces și tot de epidemia cu noul coronavirus este cel al unei femei românce întoarsă la Câmpia Turzii de la Cuneo pentru a-și înmormânta mama. Femeia a fost pusă în izolare la domiciliu și a trebuit să stea închisă în casă fără a-și putea însoți mama pe ultimul ei drum. Despre acest caz puteți în articolul: Tristețea unei românce din Italia, izolată la domiciliu din cauza coronavirusului nu a putut merge la înmormântarea mamei sale.