O familie din Italia a găsit casa întoarsă pe dos de un șarpe lung de aproape doi metri

Membrii unei familie din localitatea italiană Terni, provincia cu același nume din regiunea Umbria, a găsit locuința întoarsă pe dos, când s-au întors acasă în seara zilei de vineri, 26 august 2022.

Primul lor gând a fost acela că hoții au dat buzna în locuință, dar odată intrați în sufragerie au descoperit că responsabil de acel haos era un șarpe de aproape doi metri lungime.

Potrivit celor relatate de ziarul Il Messaggero, familia în cauză locuiește pe via Tre Archi din Terni și a avut surpriza să găsească totul întors pe dos în casa lor, când a ajuns acasă, în cursul serii de ieri.

Deși inițial au crezut că au fost prădați de hoți, proprietarii au descoperit imediat că dezordinea a fost provocată de un șarpe de mari dimensiuni, din specia Elaphe Quatuorlineata, numit și „Șarpe cu patru dungi”.

Șarpele găsit în locuința familiei din Terni, Italia. Foto: Il Messaggero.

Din fericire, animalul nu este veninos și este des întâlnit în centrul și sudul Italiei, acesta hrănindu-se de obicei cu șoareci și ouă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Prezența sa în acea locuință este cu atât mai plauzibilă cu cât unele dintre casele învecinate sunt nelocuite de ceva timp, mai precizează sursa citată.

Membrii familiei au sunat imediat la 112, iar la fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a reușit să captureze șarpele. Familia a reușit astfel să se întoarcă liniștită în propria locuință.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20