Familie din Italia, intoxicată cu ciuperci otrăvitoare. O femeie a murit și patru persoane au ajuns la spital

O familie din Napoli a avut parte de o tragedie după ce toți cei cinci membri au mâncat ciuperci culese dintr-o zonă împădurită din spatele Spitalului „Monaldi”. O femeie de 92 de ani a murit, iar patru persoane au fost internate la spital.

Toți cei cinci făceau parte din aceeași familie.

- Continuarea după publicitate -

Unul dintre ei, după cum a relatat personalului medical care s-a ocupat de caz, a mers vineri în zona din spatele spitalului „Monaldi” din Napoli (situat pe dealul Camaldoli, unde se găsesc fagi, castani și pini mediteraneeni) și a cules ciuperci. Acestea ar fi crescut în urma ploilor abundente din zilele anterioare.

Ciupercile, care la prima vedere păreau a fi „chiodini” (o specie de ciuperci comestibile), au fost consumate în ziua următoare.

Însă, pe parcursul nopții, membrii familiei au început să se simtă rău. Pentru bătrâna de 92 de ani nu a mai fost nimic de făcut, iar ceilalți patru au fost imediat internați cu intoxicație la spitalul „Cardarelli” din Napoli.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Doi dintre aceștia sunt în terapie intensivă, în timp ce ceilalți doi sunt în condiții mai puțin grave.

Acest incident tragic subliniază importanța cunoașterii și a identificării corecte a ciupercilor înainte de a le consuma, deoarece unele pot fi extrem de periculoase și chiar letale.