Familie din Italia, intoxicată cu ciuperci otrăvitoare. O femeie a murit și patru persoane au ajuns la spital

O familie din Napoli a avut parte de o tragedie după ce toți cei cinci membri au mâncat ciuperci culese dintr-o zonă împădurită din spatele Spitalului „Monaldi”. O femeie de 92 de ani a murit, iar patru persoane au fost internate la spital.

Toți cei cinci făceau parte din aceeași familie.

Unul dintre ei, după cum a relatat personalului medical care s-a ocupat de caz, a mers vineri în zona din spatele spitalului „Monaldi” din Napoli (situat pe dealul Camaldoli, unde se găsesc fagi, castani și pini mediteraneeni) și a cules ciuperci. Acestea ar fi crescut în urma ploilor abundente din zilele anterioare.

Ciupercile, care la prima vedere păreau a fi „chiodini” (o specie de ciuperci comestibile), au fost consumate în ziua următoare.

Însă, pe parcursul nopții, membrii familiei au început să se simtă rău. Pentru bătrâna de 92 de ani nu a mai fost nimic de făcut, iar ceilalți patru au fost imediat internați cu intoxicație la spitalul „Cardarelli” din Napoli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Doi dintre aceștia sunt în terapie intensivă, în timp ce ceilalți doi sunt în condiții mai puțin grave.

Acest incident tragic subliniază importanța cunoașterii și a identificării corecte a ciupercilor înainte de a le consuma, deoarece unele pot fi extrem de periculoase și chiar letale.