O familie care se întorcea în ţară din Italia pentru sărbători, a ajuns la spital. Alţi patru oameni au fost răniţi

Şase persoane au fost rănite într-un accident petrecut miercuri seară la intrarea în municipiul Iaşi, după ce două autoturisme s-au ciocnit violent pe drumul european 583.

Din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri, un autoturism în care se aflau doi soți care se întorceau din Italia pentru a petrece sărbătorile în România a pătruns pe contrasens şi s-a izbit violent cu un alt autoturism care circula regulamentar.

În urma impactului, şase persoane aflate în cele două maşini au fost rănite, fiind transportate cu ambulanţele la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Potrivi medicilor, două persoane sunt în stare gravă, având multiple traumatisme, dar şi fracturi de bazin.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ceilalţi patru răniţi au diverse leziuni, toţi fiind conştienţi.

„O autospecială de Terapie Intensivă Mobilă a intervenit cu un echipaj medical pentru a prelua un bărbat de 60 de ani care era politraumatizat, cu fractură de bazin şi membre inferioare. Un alt barbat, şofer al celeilalte maşini accidentate, a fost preluat de un echipaj de prim ajutor. El are traumatisme toraco-abdominale, fractură de bazin şi membre inferioare. Două echipaje ale Serviciului de Ambulantă au transportat două victime policontuzionate, conştiente, cu leziuni minore şi alte doua victime conştiente“, a declarat coordonatorul SMURD Iasi, Diana Cimpoieşu, citată de Mediafax.

Atenție! Este perioada în care şoferii fac drumuri lungi pentru a merge în vacanţă şi pe lângă şoselele acoperite cu zăpadă sau polei, mai au un inamic: oboseala. O treime dintre accidente au cauză oboseala acumulată la volan. Aşa că pentru a evita tragediile, specialiştii recomandă pauzele de condus la fiecare trei ore şi un partener de discuţie în maşină şi muzica antrenantă.

- Continuarea după publicitate -

Şi poliţiştii au sfaturi utile, mai ales pentru această perioadă.

„Un carosabil umed sau acoperit cu polei, mâzgă sau zăpadă măreşte distanţa de frânare, de aceea este bine să aibă o distanţă suficientă pentru a nu intra în coliziune cu autovechiului din faţă sau poate să derapeze”, atrage atenția Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră Bucureşti.

@rotalianul