Fără imigranţi Italia va intra într-o criză demografică în secolul următor cu o populaţie înjumătăţită şi îmbătrânită

Populaţia Uniunii Europene se va diminua cu 20 de milioane de persoane până la sfârșitul acestui secol potrivit previziunilor Eurostat, citate de Bloomberg și de Ziarul Financiar.

Potrivit sursei citate, în principal acest lucru se va datora Italiei, ţară cu 60 de milioane de locuitori în prezent, unde populaţia ţării va scădea cu 16 milioane de persoane pe fondul populaţiei îmbătrânite şi a natalităţii scăzute.

Dacă nu vor exista fluxuri de oameni care să migreze în Italia pentru restul secolului, pe fondul politicilor anti-imigraţie populaţia Italiei va scădea cu 30 de milioane de persoane, adică la jumătate faţă de nivelul pe care îl înregistrează în prezent.

O nouă lovitură populistă asupra imigranţilor a venit săptămâna aceasta, când Matteo Salvini, vicepremierul și ministrul de interne italian, a închis în Sicilia ceea ce a fost în trecut cel mai mare centru de imigranţi din Europa.

Închiderea centrului Mineo, cu o capacitate de peste 4.000 de persoane, reprezintă o altă victorie a populiştilor italieni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit BBC, în timp ce numărul de imigranţi ajunşi în Italia a scăzut dramatic, de la 181.000 în 2016 la 3.071 până acum, în 2019, numărul celor declaraţi morţi sau dispăruţi a crescut semnificativ la 667, adică aproximativ 1 din 6.