Fără lucrătorii români și de alte naționalități aș da faliment. În Toscana nu există un italian care ar vrea să lucreze în agricultură

Monica Cirinnà, senatoare social-democrată din Italia, a declarat la Cusano Campus Radio: „Fără muncitorii străini, compania mea agricolă ar fi închisă, doar ei mai fac anumite munci în Italia. În Toscana nu este niciun italian care să vrea să lucreze în agricultură.”

Monica Cirinnà a precizat: „Sunt un agricultor, sunt antreprenor agricol, iar ferma mea fără imigranți ar fi eșuat demult. Doar străinii mai vin să lucreze în agricultură, am muncitori români, albanezi, chiar și unguri. Vin să ne strângă strugurii și măslinele. Nu am găsit un italian în Toscana dispus să vină și să facă aceste munci. Și totuși l-am căutat, mult chiar l-am căutat! Fără străini, această țară moare. Din punct de vedere al muncii, al contribuțiilor și al natalității. Ministrul Fontana (ministru pentru familie și dizabilități în guvernul Conte – n.r.) ar trebui să se ocupe, de asemenea, de acei copii care trăiesc în țara noastră fără drepturi. Femeia mea de serviciu este din Filipine, lucrează pentru mine de 22 de ani, a făcut 2 fetițe între timp iar acești copii nu se pot bucura de drepturi în Italia, trebuie să aștepte 18 ani pentru a deveni cetățeni italieni. Nu este normal acest lucru!”

Referindu-se apoi la ministrul de interne Matteo Salvini, senatoarea democrată a spus, citată de site-ul italiachiamaitalia.it: „Nu este o persoană autoritară, este doar unul căruia îi place să îi sperie pe cei slabi și să-i facă să creadă pe unii că pot obține mai multe drepturi înlăturând pe alții.”

Polemică în aceste zile în Italia și între președintele INPS Tito Boieri, care susține că fără lucrătorii străini sistemul de asigurări sociale ar falimenta, și Matteo Salvini care îi răspunde: „Trăiești pe Marte?”

@rotalianul