O farmacie din Italia cerea clienților 5 euro pentru a le descărca „Green Pass”. Proprietarul denunțat pentru abuz în serviciu

Proprietarul unei farmacii din regiunea italiană Lazio a fost denunțat de carabinieri pentru abuz în serviciu după ce le-a cerut clienților săi suma de 5 euro pentru fiecare certificat verde COVID, denumit Green Pass în Italia, pe care-l descărca.

Conform decretului de lege 111/2021, publicat în Monitorul Oficial din Italia la data de 6 august a.c., personalul farmaciilor din această țară trebuie să ajute, în mod gratuit, persoanele care nu au posibilitatea de a descărca Green Pass în autonomie, de pe internet sau prin alte modalități, să-l obțină direct din farmacie.

Cu toate acestea, unii farmaciști s-au gândit că pot câștiga bani oferind acest serviciu contra-cost și au început să le ceară clienților anumite sume pentru a descărca și tipări pe hârtie certificatul verde COVID.

Una dintre acestea, scrie ziarul La Stampa, se află la Cervara di Roma, iar proprietarul a fost denunțat la carabinieri în repetate rânduri de clienții cărora li s-a cerut 5 euro de fiecare pentru a putea obține Green Pass.

Când au decis să intervină, oamenii legii l-au surprins în flagrant pe farmacist în timp ce lua bani de la un client care voia să descarce certificatul verde.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Farmacistul, care este și proprietarul farmaciei, a fost denunțat pentru abuz în serviciu și a fost semnalat, de asemenea, către Colegiul Farmaciștilor pentru a fi supus unei investigații disciplinare.

Alte astfel de cazuri au fost înregistrate și în alte orașe din Italia, două dintre ele la Florența și altele la Napoli, în acesta din urmă farmaciștii cerându-le clienților să plătească 2 euro pentru a putea obține Green Pass.