Italia: Fată română drogată, violată de un bărbat în vârstă de 40 de ani și obligată să se prostitueze în Spania

Un caz de naivitate feminină sfârșit în cele din urmă cu bine pentru o tânără română din Santa Croce Camerina, provincia Ragusa (Sicilia) în vârstă de 18 ani, pe care un bărbat român de 40 de ani a cunoscut-o pe internet, apoi cu abilitate a făcut-o să creadă că o duce în Spania, pentru a începe acolo o nouă viață împreună. Intenția reală a bărbatului era de fapt să câștige bani obligând-o pe tânără să se prostitueze.

Fata se pare că s-a îndrăgostit iremediabil de bărbatul care îi promitea pe Facebook iubire veșnică și o nouă viață, alături de el la Barcelona, în Spania. Tânăra a crezut promisiunile care i s-au făcut și în ziua de 12 octombrie și-a cumpărat bilet de autobuz și a plecat spre Milano unde o aștepta viitorul iubit. În capitala regiunii Lombardia fata l-a întâlnit pe cel ce credea a fi bărbatul vieții ei și cu toate că ea nu se afla în posesia unui document valabil pentru a călători în străinătate, s-a urcat în mașina bărbatului și au pornit împreună spre Barcelona, așa cum îi promisese el. Doar că planurile acestuia erau cu totul altele, bărbatul s-a oprit la Girona (Catalonia – Spania) unde și-a dezvăluit adevăratele intenții, să o oblige să se prostitueze. Fata a fost ținut-o închisă într-o cameră din casa în care bărbatul trăia împreună cu soția sa și cu o altă femeie care începuse deja să se prostitueze.

Ca să scape din mâinile agresorului său și sperând că acestuia i se va face milă și o va lăsa să plece, fata l-a mințit că ar fi însărcinată dintr-o relație anterioară dar bărbatul i-a răspuns că dacă este adevărat acest lucru speră că va muri copilul. Apoi a violat-o și a obligat-o să asume cocaină sub amenințări cu moartea.

Din fericire, tânăra de 18 ani avea cu ea un al doilea celular de care bărbatul nu știa, primul îi fusese luat de violatorul ei. Astfel, în ziua de 15 octombrie, a reușit să trimită pe WhatsApp o cerere de ajutor unui prieten din Ragusa, atașând două imagini și locația exactă, cu ajutorul GPS-ului, a casei în care era sechestrată. Date pe care carabinierii din Santa Croce Camerina și cei ai companiei din Ragusa le-au trimis imediat la Interpol în Spania. A doua zi, poliția din Girona a salvat-o pe tânăra de 18 ani și l-a arestat pe răpitorul ei. Fata a fost dusă la spital pentru tratamentul medical necesar. Bărbatul român este acuzat de către justiția spaniolă de: trafic de ființe umane, instigare la prostituție, violență sexuală și infracțiune împotriva sănătății publice.

Însoțită de agenții de poliție din Girona despre care spune că sunt „îngerii” ei, fata româncă s-a întors la Ragusa pe 22 octombrie, pentru a-și relua viața obișnuită.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliția italiană, în colaborare cu poliția spaniolă, efectuează verificări pentru a înțelege dacă acest caz face parte dintr-o rețea de prostituție transnațională mai extinsă sau reprezintă un caz singular.