Fiica unei românce din Italia, media 10 la Bac: „Am stat cu bunica, mama era mai mult plecată”

Teona Alexandra Ţehaniuc este singura elevă din județul Iaşi cu media 10 la examenul de Bacalaureat. Din județ, pentru că Teona este şefă de promoţie la Colegiul Tehnic „Unirea” din Paşcani. Mama elevei de nota 10, este plecată de mai mulți ani la muncă, în Italia. „Nu pot decât să-i fiu recunoscătoare pentru toate sacrificiile pe care le-a făcut pentru mine.”, scrie Teona despre mama sa.

Teona a reusit sa ia nota maximă la toate cele trei probe scrise pe care le-a susținut, Limba si Literatura Română, Matematică și Anatomie. O performanță nu foarte ușor de atins, iar ceea ce este și mai de admirat la această tânără este că în timpul liceului a locuit doar cu bunica sa, mama fiind plecată la muncă în Italia. Despre acest fapt, absolventa spune:

„Am stat cu bunica, mama a venit acasă, dar era mai mult plecată în Italia. Distanţa faţă de mama nu am simţit-o aşa de puternic, pentru că, acum, cu toată tehnologia asta putem să ne vedem şi să vorbim în fiecare zi. Mama nu se aştepta la rezultatul meu, a rămas foarte surprinsă, fiindcă ştia că nu am învăţat foarte mult pentru Bac şi m-am axat foarte mult pe admitere. Nu m-a crezut. A trebuit să verifice listele de vreo trei ori”, a povestit Teona, pentru Adevărul.

Pe blogul său personal, Teona Alexandra, eleva de nota 10, scria ceva timp în urmă despre mama sa:

„În urmă cu 13 ani, mama mea și-a luat inima în dinți și a pornit singură spre necunoscut, singurul ei scop fiind acela de a-mi oferi mie un trai mai bun. Ei i se datorează tot ceea ce sunt astăzi și nu pot decât să-i fiu recunoscătoare pentru toate sacrificiile pe care le-a făcut pentru mine. Deși uneori uităm să o spunem cu voce tare, de fiecare dată când ne gândim la cea care ne-a adus pe lume ne vin în minte aceleași cuvinte: TE IUBESC, MAMA!”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Teona Alexandra Ţehaniuc, singura elevă din județul Iaşi cu media 10 la examenul de Bacalaureat. Mama Teonei este de mulți ani plecată la muncă în Italia. Foto: Adevărul

Teona, şefă de promoţie la Colegiul Tehnic „Unirea” din Paşcani, vrea să devină medic stomatolog, iar acum a reluat pregătirea pentru admiterea la Facultatea de Medicină Dentară de la Universitatea de Medicină „Gr. T. Popa” din Iaşi.

Pentru viitor, Teona Țehaniuc, speră să își construiască un drum și o carieră în România: „M-aş vedea studiind în afară. Nu e exclus să plec pentru nişte stagii în străinătate, dar mă văd locuind în România şi făcându-mi o familie aici. Cred că nicăieri nu te simţi mai bine decât în ţara ta. Chiar dacă aici salariile sunt mai proaste şi condiţiile sunt mai rele, parcă eşti mai legat de cei cu care împarţi aceeaşi limbă.

Distribuie acest articol