O femeie de 108 ani a dezvăluit secretul pentru o viață îndelungată. Să nu te căsătorești niciodată și să eviți bărbații

Cea mai în vârstă femeie din Scoția, teritoriu nordic al Marii Britanii, se numește Jessie Galla și a dezvăluit într-un interviu secretul ei pentru o viață îndelungată în momentul în care a împlinit 108 ani: să nu te căsătorești niciodată și să eviți bărbații de-a lungul existenței tale.

În momentul în care a fost intervievată, Jessie Gallan avea 108 ani, era o doamnă respectabilă, cu ochelari pe nas și cu părul rar, alb, dar mereu cu zâmbetul pe buze.

Născută în Scoția, într-o perioadă care nu era tocmai ușoară, Jessie se trage dintr-o familie foarte săracă. Ea a declarat în repetate rânduri că a crescut la o mică fermă unde și-a petrecut întreaga copilărie alături de cele cinci surori și de fratele ei. Pentru că nu își permiteau mai mult, toți cei șapte copii dormeau seara pe o singură saltea.

Dificultățile vieții nu au împiedicat-o însă să ajungă până la frumoasa vârstă de 108 ani, vârstă la care bătrâna susținea că nu are regrete și că a avut mereu un trai fericit, depășind mereu cu optimism obstacolele vieții.

Nu s-a căsătorit niciodată și crede că bărbații sunt singura cauză a problemelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La întrebarea care este secretul pe care trebuie să îl știe o femeie pentru a ajunge aceeași vârstă ca Jessie Gallan, aceasta a răspuns: „Evitați bărbații și nu vă căsătoriți niciodată!” Bătrâna a mărturisit astfel că secretul ei a fost tocmai acela de a nu se căsători niciodată, de a rămâne mereu departe de bărbați, „pentru că de obicei îți creează mai multe probleme decât se merită”.

Pe lângă aceste sfaturi, femeie mărturisește că și activitatea fizică făcută în mod regulat are un rol important în longevitate.

„Am reușit întotdeauna să mă mențin în formă cu mult exercițiu și am mâncat un castron cu terci de mămăligă fierbinte în fiecare dimineață”, a spus femeia.

La vârsta de 108 ani, Jessie Gallan locuia în casa de asistență Crosby House din Aberdeen, mergea mereu la masă, tricota și era încă energică și plină de viață. Doar sport nu mai putea face așa cum făcea altădată.