O femeie în vârstă de 83 de ani, care și-a părăsit iubitul egiptean mai tânăr ca ea cu 46 de ani, a pornit o campanie pentru a expune escrocii și șarlatanii care încearcă să păcălească femeile pe site-urile de întâlniri, relatează Daily mail.
Iris Jones, care a fost căsătorită cu Mohamed Ibrahim, în vârstă de 37 de ani, a lansat un avertisment către urmăritorii săi de pe rețelele sociale. Într-o postare pe Facebook, pensionara a transmis:
„Un avertisment pentru toate femeile vulnerabile, care vorbesc pe internet cu escroci și șarlatani, crezând că vorbesc cu bărbați adevărați, fiți conștiente că acești criminali sunt interesați doar să pună mâna pe banii voștri și vă vor linguși săptămâni sau chiar luni la rând pentru a-și atinge scopul.”
Femeia de 83 de ani, din Marea Britanie, a dezvăluit că ea însăși a fost contactată de patru escroci în ultimele luni și a postat și un e-mail trimis ultimului dintre aceștia. În e-mail, ea a scris:
„Hai să trecem la subiect, nu-i așa, nenorocit viclean? În tot acest timp în care ai încercat să mă înșeli de 3.500 de dolari, te-am păcălit cu un scenariu bine pregătit, care m-a făcut să râd cu lacrimi, pentru că ai crezut fiecare cuvânt!
Vedeți voi, idioților, ați ales femeia greșită de data asta, pentru că îmi fac un scop din a expune escroci ca voi și gașca voastră. Am savurat fiecare moment în care v-am manipulat. Sunt încântată că ai ieșit din viața mea cu mâinile goale!”
Iris Jones a devenit cunoscută în 2020, când a apărut în emisiunea „This Morning” și a povestit despre prima noapte de pasiune cu Mohamed Ibrahim, după ce a călătorit în Egipt să-l întâlnească.
Cuplul s-a căsătorit în noiembrie 2020 și au petrecut aproape doi ani despărțiți până când bărbatul a primit viza pentru a se muta în Marea Britanie.
După ce pensionara l-a părăsit, Ibrahim a început o relație cu o altă femeie mult mai în vârstă ca el, Angela Rogers, mamă a 11 copii, în vârstă de 61 de ani.
Aceasta a povestit cum Ibrahim a cucerit-o cu flori și complimente, dar s-a dovedit a fi o greșeală imensă, descriindu-l drept un „profitor care are o slăbiciune pentru femei mai în vârstă”.
Cazurile în care escrocii sentimentali încearcă să profite de pe urma femeilor vulnerabile sunt destul de frecvente și bine documentate.
Acest tip de înșelăciune, cunoscut și sub numele de „romance scam” sau „escrocherie sentimentală”, implică indivizi care creează profile false pe site-uri de întâlniri sau rețele sociale, pretinzând a fi interesați de o relație romantică, cu scopul de a obține bani sau alte beneficii de la victime.
Este important ca utilizatorii de site-uri de întâlniri și rețele sociale să fie vigilenți și să cunoască semnele unei escrocherii sentimentale.
Printre acestea se numără solicitările de bani, refuzul de a se întâlni în persoană sau de a efectua apeluri video și poveștile prea frumoase pentru a fi adevărate. Educația și conștientizarea sunt esențiale pentru a preveni astfel de fraude și pentru a proteja femeile vulnerabile de a deveni victime.