Femeie din Italia împușcată în cap de fiul ei de 8 ani. Băiatul luase arma de la un vecin

Tragedia s-a petrecut în seara zilei de 29 martie 2023, în localitatea italiană Ariano nel Polesine, provincia Rovigo din Veneto, unde o femeie a fost găsită moartă în casa cumnatului ei, în care ea, soțul și copiii lor – un băiat de 8 ani și o fată de 11 ani – locuiau de ceva timp.

Rkia Hannaoui, în vârstă de 32 de ani și de origine marocană, a fost găsită în bucătărie cu o rană adâncă în zona tâmplei din partea stângă.

rkia
Rkia Hannoui, 32 de ani. Foto: Il Resto del Carlino

Inițial, vecinul femeii, Giacomo, care locuiește la etajul superior al casei, a susținut că aceasta ar fi leșinat din cauza postului pentru Ramadan și s-a lovit cu capul de aragaz.

Autopsia a confirmat însă prezența unui proiectil de calibrul 22 în craniul femeii, ceea ce indica faptul că a fost împușcată.

Ulterior, anchetatorii au găsit și un pistol într-un câmp din apropierea casei, îngropat la câțiva centimetri adâncime.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Arma corespundea cu proiectilul găsit în craniul victimei, iar investigațiile carabinierilor au scos apoi la iveală faptul că pistolul îi aparținea lui Giacomo.

El a declarat că arma se afla în siguranță, într-un sertar dintr-un dulap, dar că nu a verificat-o de ceva timp.

Totodată, Giacomo și-a declarat suspiciunea că un adult ar fi accesat sertarul și a luat arma, pentru că nu era ușor de deschis.

Cu toate acestea, la o săptămână după dramaticul eveniment, anchetatorii au constatat că cel care a împușcat-o pe femeie a fost chiar copilul cel mic al acesteia, băiețelul de numai 8 ani.

Concluzia carabinierilor a venit după ce au primit rezultatul testului balistic care a confirmat că pe degetele minorului se afla praf de pușcă.

În tot acest timp, băiețelul și sora lui au ținut secret acest fapt, dar, în cursul zilei de ieri, copilul a izbucnit în plâns și a recunoscut că el a tras cu arma.

Soțul victimei, Lebdaoui Asmaoui refuză să creadă această versiune: „Nu e posibil ca fiul meu să fi făcut asta, soția mea a murit din cauza unui accident.”

Procurorul Manuela Fasolato afirmă că, în acest stadiu, omorul este considerat de natură culpabilă și este rezultatul unei conduite accidentale.

Deoarece băiatul are doar 8 ani, el nu poate fi tras la răspundere, iar dosarul va fi preluat de Parchetul pentru minori din Veneția, în timp ce vecinul urmează să fie anchetat pentru custodia necorespunzătoare a armei.

casa-rkia
Casa în care s-a petrecut tragedia. Foto: today.it

De asemenea, ancheta continuă, din moment ce multe întrebări sunt încă fără răspuns: unde a fost împușcată de fapt femeia, având în vedere că în bucătărie nu au fost găsite urme de sânge compatibile cu o împușcare; de ce arma a fost găsită pe un câmp; de ce vecinul familiei a susținut varianta leșinului și cum a reușit copilul să ajungă la pistol fără să fie observat.

Anchetatorii vor trebui să stabilească toate circumstanțele care au dus la acest tragic eveniment și să verifice dacă există neglijență sau complicitate din partea altor persoane implicate.

În acest moment, este esențial să se determine modul în care băiatul a reușit să obțină arma și să se analizeze toate posibilele scenarii care ar fi putut duce la împușcarea mamei sale.