O femeie din Italia a născut acasă o fetiță și a lăsat-o să moară. Părinții și sora mamei complici la această crimă

Maria Giovanna Piredda, o italiancă de 29 de ani din localitatea Burgos, situată în provincia Sassari (Sardinia), este acuzată împreună cu alți trei membri ai familiei sale de moartea fiicei sale, născută înainte de termen în iunie 2022.

Deoarece nașterea a fost prematură, între a 32-a și a 34-a săptămână de sarcină, micuța Giulia ar fi avut nevoie de ajutor medical profesionist, dar nimeni, nici măcar propria mamă, nu a făcut nimic pentru a salva-o, potrivit publicației la Repubblica.

În consecință, nefericita ființă a decedat la numai șase zile de la venirea pe lume. Ea a fost născută în luna iunie, chiar la domiciliul mamei sale.

În prezent, patru persoane sunt acuzate de moartea sa. Este vorba despre mama fetiței, sora mamei, Rosa, precum și părinții acesteia, Maria Giuseppa Urrazza și Francesco Piredda.

După finalizarea anchetei, cele patru persoane au fost acuzate de abandonarea unui minor, ale cărei consecințe au dus la decesul micuței.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Indiferența față de fetița nedorită s-a văzut de când aceasta era încă în pântece, deoarece mama sa nu făcuse niciodată o vizită ginecologică sau o terapie care să o ajute pe nou-născută.

Sărmana copilă a fost născută acasă, fără nicio asistență medicală, probabil pentru a ascunde o sarcină nedorită a Mariei Giovanna.

Unul dintre ceilalți trei membri ai familiei a tăiat cordonul ombilical al bebelușului pe care l-au neglijat ulterior, lăsându-l fără hrană și fără îngrijirea medicală necesară.

Lăsată fără mâncare încă de la naștere și suferind de malnutriție și deshidratare, Giulia a murit din cauza stresului respirator cu ulcerații și inflamații ale buricului, după cum au confirmat examenele medicale efectuate post-mortem.

Ancheta a dezvăluit că abia după șase zile de la naștere, bunicii au fost cei care au cerut ajutor medical dar era deja prea târziu.

Timp de șase zile, nimeni dintre cei care au știut de această naștere nu a făcut nimic pentru a salva această copilă nevinovată.