O femeie din Italia a născut primul său copil la 58 de ani. Soțul ei are 63 de ani

Italia și-a adjudecat, în urmă cu câțiva ani, locul întâi în Europa în ce privește femeile care devin mame pentru prima dată după 40 de ani, tinerele care aleg să nască un copil înainte de această vârstă fiind tot mai puține în ultimii ani, în această țară.

Media acestei vârste a fost ridicată și mai tare însă în urmă cu câteva zile, când o femeie din Peninsulă a dus pe lume un copil la vârsta de 58 de ani, conform celor relatate de ziarul Corriere della Sera în secțiunea „Qui Mamme” (Aici Mame).

Nașterea a avut loc la spitalul Perrino din Brindisi, în Puglia, unde femeia a născut o fetiță cu o greutate de 2,3 kilograme. Tatăl fetiței, mai precizează sursa citată, are 63 de ani.

„Femeia și nou-născuta sunt în condiții bune de sănătate”, a declarat Paolo Amoruso, șeful secției de Obstetrică și Ginecologie de la spitalul citat mai sus.

„Acest eveniment este cu atât mai unic cu cât este vorba de o pacientă de 58 de ani. Și a mers totul foarte bine. Am reușit să ducem la bun sfârșit această sarcină aproape până într-a noua lună, în cel mai bun mod posibil”, a mai adăugat Amoruso.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia de 58 de ani și soțul ei au încercat în toate modurile posibile să aibă un copil până la această vârstă, dar nu au reușit. În cele din urmă, cuplul a decis să apeleze la procedura de însămânțare artificială.

În urmă cu doi ani, în același spital, o femeie de 56 de ani a adus pe lume de asemenea un copil, în aceleași condiții și fără nicio consecință.

Potrivit paginii Wikipedia cu lista celor mai bătrâne femei care au adus pe lume un copil, în capul listei se află o femeie de 74 de ani din sudul Indiei care, în septembrie 2019, a născut două fetițe gemene. Soțul femeii avea 82 de ani la acea vreme.

Până în anul 2005 însă, pe primul loc în această listă se afla o româncă pe nume Adriana Iliescu, care a născut o fetiță la vârsta de 66 de ani, 7 luni și 16 zile. Eliza Maria – numele fetiței – a fost concepută cu spermă și ovul donate în mod anonim, iar românca a fost doar mamă purtătoare.

@rotalianul