O femeie din Italia a născut singură în plină stradă, a lăsat bebelușul singur pe trotuar și a plecat acasă

O femeie din Italia, în vârstă de 40 de ani și rezidentă în localitatea Lignano Sabbiadoro din provincia Udine (Friui-Venezia Giulia), a născut singură în după-amiaza zilei de luni, 4 iulie 2022, un copil perfect sănătos în autogara orașului, apoi a lăsat bebelușul singur pe trotuar și a plecat acasă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Potrivit celor relatate de cotidianul Il Gazzettino, nou-născutul a fost salvat de un șofer voluntar de ambulanță de la Croce di San Giovanni, care opera la serviciul de prim ajutor Punto Blu din cartierul Lignano Pineta. Acesta, precum și carabinierii sosiți urgent la fața locului, au fost alertați de fiul proprietarului unui bar din apropiere, ajutat de patronul unui restaurant din zonă.

Femeia a fost depistată la scurt timp după aceea în propria locuință, nu departe de Via Latisana. A fost găsită de carabinieri după urmele de sânge rămase pe asfalt.

Ea se afla într-o stare de confuzie totală și a fost transportată la secția de Obstretică a Spitalului din Lignano, unde este tratată pentru o hemoragie severă. Denunțată pentru fapta sa, femeia este în prezent anchetată de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Udine.

Evenimentul incredibil s-a petrecut cu puțin înainte de ora 14:30 de ieri, în fața barului „Pullman”, situat în proximitatea sediului autogării recent renovate. În acel moment, în bar erau doar câțiva clienți și fiul proprietarului barului, Salvatore D’Angelo, în vârstă de 19 ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Salvatore D’Angelo, 19 ani. Foto: ilgazzettino.it

Femeia tocmai intrase în bar pentru a lua micul-dejun, a precizat tânărul. „Avea dureri de stomac, am întrebat-o dacă ar trebui să chem o ambulanță, dar ea nu a vrut să o fac”. Femeia s-a așezat apoi pe o bancă în afara localului.

Tânărul a continuat: „Tocmai ieșisem să servesc un cuplu care se afla la o altă masă din apropiere, când eram pe punctul de a mă întoarce am văzut-o pe femeie care se îndepărta repede și am văzut un rând de picături de sânge pe pământ.

„Am întors capul și am observat copilul pe pământ. L-m confundat cu o păpușă, dar când m-am apropiat și l-am văzut în mijlocul unei pete de sânge, cu cordonul ombilical atașat… am știut imediat că e ceva anormal. Nu-mi venea să cred, sunt încă șocat”.

Deși bulversat de situația respectivă, tânărul și-a păstrat sângele rece și s-a întors în incinta barului pentru a cere ajutor.

„Am sunat imediat la carabinieri și la ambulanță. Nu plângea, ci respira. Am crezut că e mort, m-am speriat. Apoi, proprietarul restaurantului din apropiere a sosit și a înfășurat copilul cu o cârpă. Când a ajuns medicul, a avut imediat grijă de copil”, a adăugat tânărul de 19 ani.

Promptitudinea salvatorilor a fost esențială. În acel moment temperatura era de peste 30 °C iar bebelușul era pe pământ, pe betonul încins, cu cordonul ombilical rupt, probabil din cauza propriei greutăți.

Cu ajutorul camerelor de luat vederi din zona respectivă, carabinierii din Lignano au verificat mărturia lui Salvatore și au reușit să reconstituie tot filmul evenimentului incredibil care s-a petrecut în fața barului.

În urma acestui incident s-a sesizat atât Procuratura Udine, cât și Procuratura pentru minori din Triest care a fost informată, de asemenea, pentru a evalua cazul. După cum a confirmat consilierul poliției locale a Municipiului, Massimo Brini, femeia a fost supravegheată de mai mult timp de asistenții sociali în vederea apropiatei nașteri.

De origine sud-americană, ea s-a căsătorit cu un localnic italian de care ulterior s-a despărțit, iar la sfârșitul relației a suferit o reacție psihologică grea, motiv pentru care a fost asistată timp îndelungat de serviciile municipalității. Cu toate acestea, nimeni nu se aștepta ca ea să recurgă la un astfel de gest.

La această oră bebelușul este în afara pericolului și starea sa se îmbunătățește văzând cu ochii. El a fost numit Alessandro de către personalul spitalului și cântărește 2 kilograme și 650 de grame.

Salvat de inspirația de moment a unui tânăr cu nume parcă predestinat, Salvatore D’Angelo, micuțul va fi îngrijit de serviciile sociale, înainte ca Tribunalul pentru Minori din Triest să decidă cu privire la o eventuală adopție.