Femeie din Italia, ucisă de soț în toiul nopții. Bărbatul i-a cerut apoi fiicei sale minore să sune la carabinieri

O femeie în vârstă de 53 de ani a fost înjunghiată mortal în jurul orei 3:00 din această dimineață de sâmbătă, 14 octombrie 2023, în locuința sa din Cerreto d’Esi, provincia Ancona din Marche.

Criminalul este chiar soțul victimei, de care era în fază de separare însă, iar la momentul tragediei în casă se afla și fiica minoră a cuplului, căreia bărbatul i-ar fi cerut apoi să sune la carabinieri.

Când forțele de ordine au sosit la fața locului, individul le-a arătat unde aruncase arma crimei, un cuțit de bucătărie, relatează agenția italiană de presă ANSA.

Bărbatul, Franco Panariello, în vârstă de 55 de ani și care lucrează ca muncitor în metalurgie, a fost arestat pentru crimă cu premeditare.

700-202310141307
Franco Panariello, 55 de ani. Sursă foto: ilmessaggero.it.

Se ia în considerare și premeditarea, deoarece se presupune că acesta ar fi avut cuțitul la el când a sosit la locuința femeii, mai precizează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El era separat de câteva luni deja de soția sa, Concetta Marruocco, în vârstă de 53 de ani și de profesie asistentă medicală.

153803865-19422faa-1083-4501-aea4-032309d9aaeb
Concetta Marruocco, 53 de ani, ucisă de soț în Italia. Sursă foto: repubblica.it.

Ea locuia în centrul localității Cerreto d’Esi, în timp ce soțul avea o locuință în Cancelli di Fabriano, la circa 20 de kilometri de locul tragediei, în aceeași provincie.

Cuplul este originar din Torre del Greco însă și are alți doi copii adulți care locuiesc în alte zone din Italia.

Cu o seară înainte, Panariello ar fi mers la secția Urgențe din cauza unei stări de rău. După ce a fost externat, s-a întors acasă, de unde a plecat din nou către locuința soției sale, pentru o clarificare.

Se presupune că a intrat în casă folosind o cheie pe care încă o mai avea în posesie, în jurul orei 3:00 dimineața.

Înainte de crimă, cei doi ar fi avut o discuție aprinsă, apoi el a înjunghiat-o de aproximativ 15 ori cu un cuțit, trezind-o astfel pe fiica minoră care dormea într-o altă cameră.

După crimă, bărbatul i-a cerut fiicei sale să sune la 112 pentru a alerta forțele de ordine.

La sediul carabinierilor din Cerreto d’Esi a sosit și procurorul Paolo Gubinelli, de la Parchetul din Ancona, care va conduce ancheta.

Conform unui raport al Ministerului de Interne din Italia, de la 1 ianuarie 2023 și până la 1 octombrie 2023, 90 de femei au fost ucise de bărbați în această țară, dintre care 75 în mediu familial sau de persoane cu care aveau o relație sentimentală.

La aceste 90 de omucideri se adaugă și această crimă petrecută noaptea trecută, dar și o altă tragedie care s-a petrecut la data de 4 octombrie 2023 la Rimini, în Emilia-Romagna, când o femeie de 79 de ani a fost ucisă în garajul unui bloc de pe via del Ciclamino.