Femeie moartă în Italia după ce a mâncat cu soțul la restaurant. Bărbatul în stare gravă la spital

În localitatea Ariano Irpino, din provincia Avellino, doi soți au fost loviți de o tragedie după ce au luat cina la un restaurant din zonă.

Femeia, Gerardina Corsano, în vârstă de 48 de ani, a decedat în spital, iar soțul ei, Angelo Meninno, un antreprenor agricol de 52 de ani, se află în stare gravă. Medicii suspectează că cei doi ar putea fi victimele unei intoxicații alimentare cu toxina botulinică, informează Tgcom24.

Botulismul este o toxiinfectie alimentară severă cauzată de o neurotoxină de origine bacteriană, care determină paralizia progresivă a mușchilor striați cu apariția insuficientei respiratorii acute.

Sursa de toxiinfecție cu C. botulinum în cazul botulismului alimentar este reprezentată de către alimentele conservate după prelucrare termică insuficientă, în special conserve vegetale, de carne sau pește.

Cuplul din cazul de față a luat cina sâmbătă seară la un restaurant local, care acum a fost plasat sub sechestru. Ei au servit o pizza cu ulei picant.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ziua următoare, duminică, ambii soți au început să se simtă rău. Marți, situația s-a agravat și au fost duși de urgență la spital.

În ciuda eforturilor medicilor de a o resuscita, femeia și-a pierdut viața. Soțul ei a fost transferat la spitalul Cotugno din Napoli pentru îngrijiri de specialialitate.

Poliția locală, sub conducerea vice-comisarului Licia Salerno, a început o anchetă pentru a elucida circumstanțele acestui incident tragic.