O femeie a născut la bordul unui avion care zbura spre Marea Britanie. Aeronava a fost deviată către aeroportul din Viena

O femeie de naționalitate a născut în cursul zilei de luni, 5 septembrie 2022, un copil perfect sănătos, în timpul unui zbor cu avionul, care decolase la ora locală 11:40 din Istanbul (Turcia) și zbura către orașul Manchester (Marea Britanie).

Potrivit agenției de presă Anadolu din Turcia, zborul a fost deviat către Aeroportul Internațional din Viena (Austria), unde paramedicii o așteptau pe proaspăta mamă și copilul nou născut.

La scurt timp după decolarea aeronavei, Nweke Ifeoma, o pasageră de origine nigeriană, a intrat brusc în travaliu, suferind de dureri abdominale severe și prezentând semne de naștere iminentă. Echipajul a mutat-o rapid într-o zonă liberă și a întrebat prin difuzor dacă la bord se află cumva un medic sau alt personal medical.

Din fericire, un medic se afla în aeronavă. Acesta s-a ridicat imediat și a ajutat-o pe femeie să nască bebelușul, cu sprijinul însoțitorilor de bord. Nașterea a fost un succes, iar fetița nou-născută a venit pe lume la o altitudine de 33.000 de metri

Însoțitorul de zbor Hakan Dogan a discutat ulterior cu presa turcă și a declarat că el și colegii săi au îngrijit pasagera „în conformitate cu pregătirea pe care am primit-o la cursurile de prim ajutor”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Turkish Airlines a confirmat incidentul într-o declarație de presă, iar o purtătoare de cuvânt explicat: „Membrii echipajului de bord sunt instruiți pentru astfel de situații.”

După nașterea fetiței, avionul a fost deviat către Aeroportul Internațional din Viena pentru ca mama și fiica să primească asistența medicală postnatală necesară.

Nweke Ifeoma, femeia care a născut la bordul avionului Turkish Airlines. Foto: aa.com.tr

Personalul medical se afla deja pe pistă, a preluat mama cu nou-născuta și le-a transportat la spital, unde ambele sunt în stare stabilă. Numele și greutatea la naștere a fetiței nou-născute încă nu au fost făcute publice.

În mod normal, medicii nu permit femeilor însărcinate să călătorească cu avionul dacă depășesc 36 de săptămâni de sarcină pentru călătoriile interne și 35 de săptămâni pentru călătoriile internaționale, pentru a evita travaliul sau nașterea bruscă, potrivit Centrului Medical al Universității din Rochester.