Femeie oprită să urce în avion: „Ești prea grasă”. Compania aeriană condamnată să-i plătească ședințele de psihoterapie

Juliana Nehme, o femeie în vârstă de 38 de ani, model și influencer din Brazilia, a fost oprită să se îmbarce în avionul de pe ruta Beirut – Doha, pe 22 noiembrie, pe motiv că este prea grasă pentru locul plătit, informează Il Messaggero.

În consecință, compania aeriană a fost dată în judecată și va trebui să-i deconteze ședințele de psihoterapie, deoarece a subit o traumă psihică în urma acestui incident.

Juliana petrecuse o scurtă vacanță cu familia în Liban, unde ajunsese fără probleme cu Air France.

La întoarcere avea bilet plătit pentru zborul Beirut – São Paulo, cu escală în Doha (Qatar). Numai că de la Beirut nu a mai reușit să plece, deoarece personalul companiei aeriene Qatar Airways i-a interzis să urce la bordul aeronavei pe motiv că este prea grasă pentru locul pe care îl plătise.

Femeia a pierdut astfel zborul de legătură pentru São Paulo, iar compania aeriană a refuzat să-i restituie cei 940 de euro pe care i-a plătit pentru bilet.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit regulilor companiei, ea ar fi fost nevoită să cumpere un bilet la clasa întâi – unde sunt scaune mai mari – dar care costa peste 2.800 de euro. Pentru că nu își permitea un bilet la acest preț, Juliana a rămas în Liban cu mama ei, în timp ce sora și nepotul ei s-au întors acasă.

Fostul model brazilian a povestit pe rețelele de socializare ce i s-a întâmplat. „Îmi refuză dreptul de a călători. Sunt disperată, ajutați-mă, nu vor să mă urc la bordul avionului pentru că sunt grasă”, a scris ea într-o postare apreciată de peste 160.000 de persoane.

„Parcă nu eram o ființă umană pentru ei. Eram un monstru gras care nu se putea urca la bord. A fost oribil! Nu mi-am imaginat vreodată că o să mă confrunt cu așa ceva.

Mă doare acum să-mi amintesc cât de mult m-am învinuit, chiar i-am cerut iertare mamei de mai multe ori. I-am spus: ‘Mamă, iartă-mă, că felul cum arăt te-a împiedicat să ajungi acasă’. Dar ea mi-a spus că nu este vina mea”, a povestit apoi brazilianca.

Juliana Nehme. Sursa foto: profilul Facebook

Juliana Nehme a dat compania aeriană Qatar Airways în judecată

Potrivit reprezentanților companiei, femeia ar fi fost „extrem de nepoliticoasă și agresivă față de personalul de la check-in”, dar judecătoarea Renata Martins de Carvalho a decis că pasagera va beneficia din partea companiei de plata tratamentului pentru ședințele de psihoterapie, deoarece a subit o traumă psihologică în urma acestui incident.

Tratamentul constă „într-o ședință de terapie săptămânală în valoare de 400 de reali brazilieni (63 de sterline) pe o perioadă de cel puțin un an, pentru un total de 19.200 BRL (3.000 sterline), care urmează să fie depuși în contul bancar”.

Judecătoarea Carvalho a afirmat că decizia instanței „este o măsură rezonabilă și proporțională pentru a asigura depășirea evenimentului stresant și traumatizant”.

Avocatul femeii, Eduardo Barbosa, a descris sentința drept „o piatră de hotar în lupta împotriva prejudecăților”.