Femeie prinsă pe un aeroport din Italia cu 250.000 de euro nedeclarați. Jumătate din bani i-au fost confiscați

O femeie a fost oprită la aeroportul din Veneția de ofițerii Agenției vamale și de militarii Gărzii de Finanțe, după ce a încercat să intre în Italia fără să declare o sumă considerabilă de bani.

Incidentul s-a petrecut la sosirea femeii din Atena, când aceasta a ales să treacă prin zona destinată pasagerilor care nu au nimic de declarat, relatează Venezia Today.

În urma inspecției bagajelor, au fost descoperiți 249.210 euro, în numerar și cecuri.

Conform legislației în vigoare, reprezentată de D.Lgs. 195/2008, orice sumă peste 10.000 de euro trebuie declarată la trecerea frontierei.

Astfel, autoritățile au sechestrat 130.000 de euro din suma totală, ca garanție pentru amenda administrativă care urmează să fie impusă de Ministerul Economiei și Finanțelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dat fiind că suma depășea 40.000 de euro, pasagerei nu i-a fost permisă soluționarea imediată a cazului prin plata unei amenzi reduse.

Dacă aveți în posesie o sumă de bani ce depășește 10.000 de euro și intenționați să călătoriți într-o altă țară sau să intrați în România cu această sumă, este obligatoriu să declarați acești bani la autoritățile vamale

La majoritatea punctelor de trecere a frontierei, veți găsi formulare pe care trebuie să le completați cu suma totală de bani pe care o transportați.

Aceasta include atât numerarul (în orice valută), cât și alte instrumente financiare, cum ar fi cecuri de călătorie, obligațiuni sau acțiuni la purtător.

După completarea formularului, trebuie să îl prezentați, împreună cu suma declarată, la biroul vamal. Acolo, un funcționar poate să verifice suma și să pună întrebări despre proveniența banilor sau despre scopul transportului acestora.

După verificarea și aprobarea declarației, veți primi un document care confirmă că ați declarat suma. Este important să păstrați acest document pe parcursul călătoriei ca dovadă a declarației.

Distribuie acest articol