Femeie română de 56 de ani dispărută în Italia din luna iulie. Apelul copiilor și prietenelor către comunitatea românească din Peninsulă

Anina Raiu, 56 de ani, dispărută din data de 24 iulie din Vittori, provincia Ragusa

Doamna din imaginea de mai sus se numește Anina Raiu, are 56 de ani, este originară din Pantelimon, județul Ilfov și de mai bine de trei luni de zile copii săi și prietenele sale nu mai știu nimic de ea.

Anina Raiu a venit în Italia în luna ianuarie a acestui an, ajutată fiind de o prietenă foarte bună a surorii sale, doamna Persidia Ursachi, să găsească un loc de muncă pe post de badantă în localitatea Vittoria din provincia Ragusa. În aceeași localitate lucrează și sora doamnei Ursachi iar Anina Raiu a ținut legătura cu ele tot timpul cât s-a aflat acolo.

Pe la sfârșitul lunii iunie, Anina îi spunea doamnei Ursachi că bătrâna pe care o îngrijește va fi dusă la un azil de bătrâni, urmând ca ea să rămână fără loc de muncă. Potrivit  doamnei Ursachi, care o citează pe fiica doamnei Raiu, aceasta ar fi locuit o perioadă la o femeie română din Vittoria care-și spune „Vanesa” atunci când a rămas fără loc de muncă.

Cu toate acestea, fiind contactată telefonic de fiica doamnei Raiu, „Vanesa” neagă că ar fi locuit la ea și spune că Anina ar fi plecat în Franța și s-ar fi măritat acolo.

Doamna Ursachi a declarat pentru redacția noastră că, tot în aceeași perioadă, Anina se plângea la ea că are niște probleme personale și că anumite persoane o deranjează pe Facebook, fără a specifica cu exactitate despre cine este vorba sau ce probleme are.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deși pe la începutul lunii iulie, Anina îi spusese doamnei Ursachi că a rezolvat și că n-o mai deranjează nimeni, în data de 12 iulie, când a avut loc ultimul schimb de mesaje pe Facebook între cele două femei, Anina a încheiat discuția cu cuvintele „șterg conversația”.

La 12 zile după acea ultimă conversație dintre doamna Raiu și doamna Ursachi, mai exact în data de 24 iulie, Anina dispare complet iar doamna Ursachi, îngrijorată pentru soarta prietenei sale, începe o căutare disperată.

Deși a încercat să denunțe dispariția la carabinieri în mai multe localități din Italia, inclusiv în localitatea Vittoria, doamna Ursachi s-a văzut refuzată de aceștia pentru că nu este rudă cu Anina Raiu și a fost îndrumată să facă denunțul în România, cu ajutorul copiilor doamnei Raiu, care are un băiat și o fată, rămași în țară. Mai mult, ne povestește doamna Ursachi, carabinierii din localitatea Vittoria i-au cerut chiar să-i lase în pace, fiindcă ei nu pot face nimic.

Deși denunțul a fost făcut de copii doamnei Raiu în România, este puțin probabil să primească un răspuns prea curând din partea autorităților, procedurile birocratice între cele două țări fiind foarte lente, motiv pentru care au ales să apeleze și la noi pentru a transmite cererea lor de a fi ajutați să-și găsească mama și prietena către comunitatea românească din Italia.

- Continuarea după publicitate -

Contactat telefonic de redacția noastră, Cătălin, fiul doamnei Anina Raiu, ne-a spus că nu mai știe nimic de mama sa de mai bine de trei luni și că a încercat să o contacteze în toate modurile posibile dar are telefonul închis.

Anina Raiu are 56 de ani, ochi căprui, 1,65 metri înălțime, păr vopsit, de obicei blond sau negru și ca semne particulare are o proteză la un picior, lucru care o face să țină piciorul mereu drept în timp ce merge.

Oricine are informații despre Anina Raiu este rugat să sune la unul din următoarele numere de telefon la care va răspunde doamna Persidia Ursachi, prietena doamnei Anina: 3512591216, 3802374204, 3288834608 sau să o contacteze pe doamna Ursachi pe pagina sa Facebook aici.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20