O româncă din Italia a devenit exemplu de cinste și corectitudine pentru orașul în care locuiește

Un gest care ar trebui să ni se pară firesc și la îndemâna tuturor a stârnit în schimb un val de admirație printre locuitorii din Follina, provincia Treviso, în Veneto. O femeie de origine română a înapoiat o geantă în care se găseau bani, documente, cărți de credit și un telefon, unei persoane care o pierduse în timpul unei plimbări duminicale. „Sunt mândru că reprezint o comunitate în care trăiesc oameni cinstiți”, a declarat primarul localității Follina, Mario Collet.

S-a întâmplat duminică, 29 septembrie, în parcul Wipfeld, din fața clădirii noii primării, fostul colegiu San Giuseppe.

O femeie columbiană, rezidentă în Fontanelle, în timpul excursiei sale de duminică și-a uitat în parc geanta cu bani, documente și cărți de credit, iar lipsa genții a observat-o abia seara, în momentul întoarcerii acasă. Din fericire, dacă se poate spune așa, printre celelalte obiecte din geantă se afla și un telefon mobil.

Femeia păgubită a sunat imediat pe numărul său de telefon, fără prea mari speranțe că îi va răspunde cineva. Nu mică i-a fost mirarea când la telefon nu numai că i s-a răspuns imediat, dar femeia de origine română care i-a găsit geanta a asigurat-o că toate lucrurile sunt la locul lor și că dorește să o întâlnească pentru a-i înapoia bunurile respective.

Cele două femei s-au întâlnit apoi în parcul Wipfeld și după verificările necesare, geanta cu tot conținutul a ajuns în mâinile proprietarei care a mulțumit și a lăsat o recompensă așa cum se obișnuiește în asemenea cazuri. Pe lângă aceasta, a dorit să facă public gestul de onestitate al femeii românce, care a ajuns la urechile tuturor locuitorilor din Follina, inclusiv ale primarului care a declarat: „Sunt mândru că reprezint o comunitate în care trăiesc oameni cinstiți. Sper ca această poveste să fie un stimulent pentru toți cei care doresc să viziteze Follina.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Follina este un centru turistic și cultural, înscris în categoria celor mai frumoase localități istorice ale Italiei.

@rotalianul