O româncă din Italia gravidă și testată pozitiv cu coronavirus a fugit din carantină. Urmărită de polițiști

O tânără femeie de naționalitate română, din Insernia (Molise), gravidă și testată pozitiv la Covid-19, a părăsit domiciliul unde se afla în carantină ajungând până în Gara Centrală din Napoli unde a fost oprită de polițiștii italieni, scrie Is News.

Viitoarea mămică descoperise de numai două zile că este infectată cu noul tip de coronavirus, dar nu a ținut cont de obligația impusă de A.S.R.E.M. (Azienda Sanitaria Regionale del Molise), cea de a rămâne în carantină, la domiciliu, pentru a evita răspândirea infecției de Covid-19.

Într-un stadiu avansat al sarcinii, femeia, asimptomatică, a plecat liniștită de acasă fără a ține cont că a pus astfel în pericol sănătatea multor oameni. Gestul tinerei românce a fost descoperit de polițiștii din Insernia care au dat-o în urmărire. Ea a fost identificată și oprită în Gara Centrală din Napoli.

Problemele în acest caz nu au luat însă sfârșit, conaționala noastră a refuzat să colaboreze cu autoritățile pentru a se putea face reconstituirea lanțului de contacte pe care le-a avut în orele în care a fost departe de casă.