Româncă întoarsă din Italia, strangulată de soț la o lună de la întoarcere

O femeie de 43 de ani din localitatea Iazu Nou, comuna Şipote, județul Iași, a fost ucisă de soţ, în cursul zilei de duminică, 23 septembrie, informează Ziarul de Iași. Daniel Roman și-a strâns de gât soția pentru că aceasta voia să plece din nou la muncă în străinătate, după ce se întorsese în urmă cu o lună din Italia.

Cum s-a comis crima

Femeia a fost strânsă de gât şi lovită în zona capului la orele prânzului în urma unei discuţii în contradictoriu pe care a avut-o cu soţul ei. Potrivit unor surse din anchetă, se pare că cearta dintre soţi ar fi pornit după ce femeia şi-a manifestat intenţia de a merge la muncă în străinătate, bărbatul ei nefiind de acord cu acest lucru.

După ce şi-a agresat soţia, individul a sunat la 112 iar la faţa locului a ajuns inclusiv un elicopter SMURD. Eforturile medicilor de a o salva pe victimă au fost, însă, sortite eşecului. Aceştia au de­clarat decesul victimei în jurul orei 14,00.

Criminalul și-a recunoscut fapta

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce a comis crima, bărbatul şi-a sunat fiica de 18 ani, care locuieşte în Iaşi, şi-a recunoscut fapta, apoi a sunat la poliţie. Femeia s-a întors în urmă cu o lună de la muncă din Italia.

Cei doi au un băiat şi o fată, iar vecinii spun despre ei că erau o familie liniştită, care nu făcea scandal. Cu toate acestea, principalul suspect ar fi încercat să se sinucidă în urmă cu un an, pe fondul unor probleme de familie.

Bărbatul a fost audiat de anchetatori şi a recunoscut comiterea agresiunii.

Sursa foto: Ziarul de Iași

@rotalianul