O femeie se simte devastată după ce a tras un pârț zgomotos de față cu soțul. Părerea specialiștilor

Flatulența zgomotoasă poate fi un bun indicator al relației de cuplu. Potrivit cercetătorilor, persoanele care nu se abțin de la flatulențe atunci când sunt în preajma partenerului de viață sunt mult mai fericite și sănătoase.

Nu este cazul unui cuplu australian în care partenerul a fost extrem de supărat când, după 9 ani de relație, soția lui a scăpat un pârț zgomotos.

Emma, o tânără din Australia, s-a simțit foarte rușinată după ce a scăpat un pârț cu prea mulți decibeli în fața soțului său Rob, un australian extrem de pudic, care a considerat gestul ei drept „dezgustător și lipsit de eleganță”. În ciuda prezumtivei vinovății a Emmei, prietenii lor insistă că Rob este cel care greșește.

Căsătoriți de șase ani, dar împreună de peste nouă, cei doi soți de la Antipozi au fost deschiși și sinceri unul față de celălalt în 99% din chestiunile cotidiene, ceea ce a fost benefic pentru căsnicia lor. Un singur lucru nu l-au putut împărtăși, flatulența, așa cum a recunoscut Emma, potrivit Daily Mail.

Tânăra a dezvăluit că a știut întotdeauna faptul că Rob detestă femeile care flatulează, iar pe durata relației lor ea a făcut un efort conștient și constant nu cumva să facă vreodată așa ceva în fața lui.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Încă de la începutul relației noastre, el și-a exprimat foarte clar părerile despre această funcție specifică a corpului, după o noapte la restaurant cu niște prieteni. După ce a fost martor al momentului când una dintre prietenele mele a tras un pârț sonor, datorat consumului de bere, și-a petrecut întreaga oră de mers acasă spunându-mi cât de grosolan și nepoliticos a fost ceea ce a făcut”, a explicat Emma.

După ce Emma i-a auzit gândurile exprimate cu privire la acest subiect, și-a propus ca pe parcursul relației lor să aibă grijă și să expulzeze gazele proprii doar la toaletă sau când el nu era prin preajmă.

Timp de nouă ani, Emma a reușit să mențină controlul flatulenței, dar întâmplarea a făcut ca într-o seară, înainte de a adormi, să fie surprinsă inopinat de gazele „post-pizza” care s-au grăbit să iasă după cina din acea seară.

„Da, s-a întâmplat cel mai rău scenariu de flatulență, am tras un pârț și nici măcar nu a fost unul mic sau inofensiv. De fapt, probabil că a fost unul de care m-aș fi jenat chiar dacă aș fi fost singură la toaletă”, a recunoscut femeia.

„Din păcate, nu eram singură și nici în toaletă, eram întinsă în pat lângă soțul meu treaz, care tocmai se întorcea să mă privească cu cea mai dezgustată expresie pe chipul său pe care o văzusem vreodată”, a mărturisit tânăra.

„Emma, este absolut revoltător! Flatulența este cel mai lipsit de respect lucru pe care îl poate face o femeie, mai ales în fața soțului ei”, i-ar fi spus Rob, extrem de revoltat.

De ce flatulența, unul în fața celuilalt, poate fi semnul unei bune relații

Gary Brown, terapeut pentru căsnicie și familie, a explicat că atunci când în cuplu partenerii dau gaze „este un semn sănătos că sunteți suficient de confortabili unul cu celălalt.”

De asemenea, psihologul și terapeutul sexolog Shannon Chavez, a confirmat că acesta este un semn al unei vieți sexuale mai bune.

„Un astfel de cuplu (în care partenerii dau gaze fără jenă unul față de celălalt) probabil are parte de un sex grozav pentru că partenerii se simt confortabil cu corpurile lor și cu ceea ce fac și este mai probabil să se bucure de diferite tipuri de stimulare și să se joace cu mai puține inhibiții, temeri și nesiguranțe”, a precizat ea.

„Cu cât putem să o normalizăm mai mult și nu ne rușinăm, cu atât mai bine. Le permite oamenilor să se simtă mai deschiși în a face față schimbărilor din corpul lor cu mai puțină discreție și rușine”, a adăugat Chavez.

Totuși, terapeutul Gary Brown a menționat că este un semn de lipsă de respect dacă partenerul tău nu depune niciun efort să controleze flatulența, să se îndepărteze sau să-și ceară scuze.

Exact ceea ce a făcut Emma în dimineața următoare, când l-a implorat pe soțul ei să o ierte. Rob i-a spus că deja a făcut-o, dar ea încă simte „dezamăgirea” lui.

Emma a menționat că Rob îi amintește în mod constant de cât de dezagreabil găsește acest obicei, plângându-se de fiecare dată când vede că se întâmplă într-o emisiune TV sau într-un film.

Prietenii Emmei sunt însă indignați de comportamentul lui Rob și nu pot crede că cineva ar putea fi atât de supărat pe o funcție corporală firească.

Totuși, Emma a recunoscut că încă se simte într-un fel de conflict și, deși știe că flatulența este normală, ea respectă părerea soțului ei și nu vrea să-l dezamăgească, deoarece Rob este „minunat” din orice alt punct de vedere.

Oare cine are dreptate, Rob sau prietenii cuplului care insistă că Rob este cel care greșește ?