Un fermier italian a fost trimis în judecată pentru moartea unui român găsit fără viață la locul de muncă

Angajatorul italian al românului Marian Cosmin Baer, în vârstă de numai 26 de ani, găsit mort în data de 17 septembrie 2018 într-un rezervor de irigații din Acate (Ragusa), a fost trimis în judecată, anunță Ragusa Oggi.

Tânărul român lucra la ferma agricolă a lui Antonio Rizzo (47 de ani) care acum, după o lungă anchetă, este acuzat și judecat pentru omucidere din culpă. În fața judecătorului, Antonio Rizzo va trebui de asemenea să răspundă pentru nerespectarea regulilor privind siguranța la locul de muncă și exploatarea forței de muncă. Data procesului a fost stabilită la 6 noiembrie 2020.

Marian nu ar fi murit înecat, așa cum s-a presupus inițial. Tânărul român s-a electrocutat la locul de muncă, apoi corpul său a fost aruncat în canalul colector. Fermierul italian ar fi procedat în acest mod ca să nu fie cercetat de poliţişti, pentru că Marian lucra fără forme legale.

Canalul în care a fost găsit Marian Cosmin Baer

Medicii legişti italieni au concluzionat după autopsie că tânărul român găsit mort în canalul de irigații al fermei din Acate nu a murit prin înec, pentru că nu avea apă în plămâni, iar ţesuturile prezentau răni ciudate. Astfel, cauza morții a fost stabilită ca fiind electrocutarea.

Pentru că Marian lucra la negru, angajatorul său a ascuns versiunea reală a faptelor declarând că nu ştie nimic despre eveniment.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI