Ferrara: au trecut cu mașina peste ea și au lăsat-o să moară în stradă. La un an după moartea Evei Varga încă nu s-au găsit vinovații

Eva Magda Varga, cetățeană româncă de 37 de ani, rezidentă în localitatea Cento din provincia Ferrara, a fost zdrobită de două autovehicule care au trecut peste ea, în data de 1 octombrie, 2016, ambii șoferi fugind apoi de la fața locului și nefiind identificați nici în ziua de azi.

Tragedia a avut loc în jurul orei 1:15 din noapte, în plin centrul localității, zonă în care Eva și locuia de mulți ani, iar autoritățile locale spun că aceasta se afla deja întinsă pe stradă, din cauza alcoolului consumat, când a fost călcată de două ori, de două autovehicule diverse și niciunul dintre șoferii acestor autovehicule nu s-a oprit să-i ofere primul ajutor sau să cheme o ambulanță, relatează ziarul online La Nuova Ferrara.

Ulterior, un al treilea autovehicul a trecut peste trupul conaționalei noastre dar de această dată șoferul, un tânăr italian de 24 de ani, s-a oprit și a sunat imediat la 112. Ajunși la fața locului, medicii i-au oferit primul ajutor și au urcat-o în ambulanță dar Eva a murit înainte să ajungă la spital.

Strada unde a avut loc tragedia. Sursa foto: La Nuova Ferrara

Șoferul de 24 de ani, care se pare că circula cu viteză moderată și nu consumase alcool, a declarat că nu a văzut-o și că a simțit doar mașina săltând când a trecut peste corpul femeii, apoi s-a oprit să verifice și a alertat autoritățile. Carabinierii l-au denunțat la acea dată pe șofer în stare de libertate cu acuzația de omor din culpă.

La aproape un an după moartea conaționalei noastre, tânărul italian este declarat nevinovat iar anchetatorii spun că au găsit ulterior dovezi că Eva nu a murit din cauza rănilor provocate de autovehiculul condus de bărbatul italian, ci datorită rănilor provocate de alte automobile care trecuseră deja peste corpul femeii în acea noapte și a căror șoferi și-au continuat drumul fără a opri măcar o secundă pentru a vedea ce s-a întâmplat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai exact, Departamentul de Cercetare Științifică (RIS) a carabinierilor din Cento a stabilit că pe corpul femeii românce se mai aflau urme de la roțile altor două automobile. În plus, au fost găsite imagini de la unele telecamere din zonă, care se pare că nu erau foarte clare și nu s-a putut identifica nici marca autovehiculelor și nici numerele de înmatriculare, dar care arătau că alte două mașini au trecut peste corpul Evei Varga, fără ca șoferii să oprească pentru a verifica cele întâmplate sau pentru a o ajuta pe femeia română.

Potrivit sursei citate, carabinierii au încercat în tot acest timp să găsească persoanele care conduceau cele două autovehicule care au trecut peste trupul Evei dar până în momentul de față ancheta nu a dus la niciun rezultat concret.

Distribuie acest articol