Festivalul Internațional Propatria – Roma: Marea Gală a Premiilor de Excelență

Sâmbătă, 26 octombrie 2019, ora 19:00, la Teatrul Marconi, Viale Marconi, 698E din Roma, va avea loc „Gran Gala dei Premi di Eccellenza”, eveniment care încheie ediția Festivalului Propatria din acest an.

Vor fi premiați tineri talentați, oameni de știință, nume mari din diverse domenii culturale și care au origini și apartenență românească. De asemenea, se vor acorda premii pentru carieră și în memoria unor somități cum ar fi regretatul Stan Lee creatorul personajului Spider-Man și al faimoaselor benzi desenate Marvel.

„Într-o lume care are nevoie de modele, am decis să observăm și să valorificăm excelența”, afirmă organizatorii Festivalului Propatria.

La Marea Gală din 26 octombrie, ca în fiecare an, vor fi prezenți tineri români talentați care trăiesc în diaspora, care au obținut rezultate excelente la nivel local, regional, național sau internațional în domeniul muzicii, artelor vizuale, sportului, ș.a.

Spectacolul va include momente muzicale și artistice prezentate de acești tineri, adevărați „ambasadori ai României”, precum actorul Marius Bizău sau pianistul Ciprian Străteanu.
Vor fi și prezențe de excepție, precum cea a marii pianiste română-franceză, Mara Dobrescu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totodată, vor fi premiate academiile, școlile și cluburile care au sprijinit și au avut un rol în pregătirea, susținerea și promovarea tinerilor talente românești.

În plus, deoarece această ediție a festivalului a fost supranumită „Green Edition”, va fi oferit și spațiu videoclipurilor de conștientizare a problemelor ambientale cu care ne confruntăm în momentul de față.

Intrarea este gratuită, cu rezervare pe eventbrite.it.

Asociația culturală româno-italiană „PROPATRIA” a fost înființată în anul 2007 de un grup de entuziaști români și italieni cu obiectivul precis de a prezenta și promova cultura română în Italia. Reprezintă un punct de referință pentru românii care locuiesc în Italia pentru a-și afirma identitatea națională, pentru a facilita cunoașterea reciprocă și pentru a promova valorile culturale ale celor două popoare. Activitățile desfășurate și organizate de Asociație s-au concentrat pe activitățile de promovare a culturii române în Italia, subliniind contribuția acesteia la consolidarea relațiilor dintre poporul român și țara gazdă.