Fetiță cu mama plecată în străinătate, scrisoare către Moș Crăciun: „Să mă sune mama, măcar atât!”

Aida, o fetiță româncă în vârstă de 13 ani, i-a trimis o scrisoare sfâșietoare lui Moș Crăciun, prin intermediul Asociației Givie and Help, în care îi cere doar un semn de la mama sa, plecată în străinătate și de la care nu a mai primit de mult timp niciun semn de viață. Aida este crescută de bunica sa și nu are nevoie de un cadou, ci are o singură dorință: „Fă-o pe mama să mă sune, atât!”

Mama fetei este plecată la muncă în străinătate și Aida locuiește împreună cu bunica maternă de la vârsta de 7 ani. La început ținea legătura cu mama, dar treptat a fost contactată din ce în ce mai puțin de cea care i-a dat viață, iar acum nu mai știe nimic de ea. Scrisoarea nu a rămas însă fără răspuns, mama fetiței a primit mesajul său.

Redăm mai jos textul scrisorii:

„Dragă Moș Crăciun, numele meu este Aida. Am 13 ani și la vârsta mea nu ar mai trebui să cred în Moș Crăciun. Nici eu nu știu dacă cred în bătrânelul simpatic cu barbă albă su doar în magi pe care el o transmite. Nu îți cer nimic, ceea ce eu îmi doresc, nimeni nu îmi poate da.

Să îți spun despre mine: Sunt crescută de mamaia de la vârsta de șapte ani. Mama a plecat la muncă în străinătate. Un an a ținut legătura cu noi, apoi din ce în ce mai rar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Am aflat că mai am o surioară, dar nu am văzut-o niciodată. Învăț foarte bine și vreau să devin avocat și să lupt pentru drepturile copiilor ca mine. Mamaia îmi oferă toată dragostea ei, nu îmi trebuie nimic mai mult. Mi-a spus că mă cheamă Aida pentru că mamei îi plăcea opera.

Vezi de ce nu îți cer nimic? Pentru că pe mama nu o poți face să mă iubească… Totuși îți cer ceva: zile multe pentru mamaia. Să o pot face mândră de mine.

Nu îți las nicio adresă pentru că ce îmi doresc eu nu poate veni într-un pachet. Vreau să te rog doar să îi faci să înțeleagă pe toți părinții din lumea asta că un copil are nevoie de iubirea lor.

Și eu am nevoie, dar mamaia îmi dă destulă iubire, poate mai multă decât mi-ar fi dat mama… și eu totuși am nevoie de iubirea ei. Despre tata nu știu nimic, nici mamaia nu știe.

- Continuarea după publicitate -

Dragă Moșule, dacă poți, fă-o pe mama să mă sune, măcar atât. Mulțumesc, Aida”.

După ce scrisoarea sa a devenit virală, cineva i-a donat fetiței un telefon mobil pentru a putea vorbi cu mama și s-au strâns mai mulți bani din donații, dar surpriza mare a fost că scrisoarea a reușit să ajungă virtual la mama fetiței.

„Am găsit-o pe mama fetiței! Voi ați găsit-o prin sutele de distribuiri!”, a transmis pe Facebook Nicoleta Ioniță, președinta Asociației Givie and Help.

Mama fetiței a spus că relația sa cu bunica nu a fost una dintre cele mai bune și datorită acestui fapt s-a îndepărtat și de copila sa. „Nu vreau să mă judece lumea, nu știe nimeni prin ce am trecut. Nici eu nu o judec pe mama și am ajuns în această situație din vina ei. Când sunam, nu răspundea, apoi mi-a blocat numărul. Are grijă de fată, dar cu mine nu a fost așa. Dumnezeu știe prin ce am trecut! Cu mine a fost rea, nimic nu era bine din ce făceam și când am născut-o pe fată a zis că am făcut-o de râs în sat”, a povestit mama Aidei.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20