O fetiță de 8 ani din România își îngrijește singură părinții aflați pe patul de moarte

Andreea este o fetiță minunată, ne asigură doamna președintă a asociației AMA – Zâmbet de copil din Iași. O fetiță minunată dar mult prea necăjită pentru cei 8 anișori ai săi, pentru că Andreea este nevoită să ducă greul în familia Lungu din satul Voinești, județul Iași. Spală, gătește, curăță și îngrijește pe cei doi părinți bolnavi ai săi.

Ana Lungu, mămica celor doi copii, Andreea de 8 ani și Alexandru de 12 ani, a fost diagnosticată cu cancer pulmonar în ultima fază. A stat în spital foarte mult timp, împreună cu soțul ei, dar acum câteva zile medicii i-au dat cumplita veste că nu mai are mult de trăit și au trimis-o acasă.

Tatăl copiilor este diagnosticat cu TBC, tot în ultima fază, dar muncește cu ziua prin sat iar banii abia le ajung să plătească curentul și medicamentele. O dramă familială în care toți membrii sunt victime și toți au de suferit. Mama cântărește doar 32 de kilograme, boala și tratamentele lungi au epuizat-o, nici nu prea mănâncă, nu are ce dar își dorește să nu mai sufere și vrea să își vadă copiii în siguranță. Doi părinți tineri încă, cărora bolile le-au umbrit speranța de viață și de bine, doi copii, care nu mai știu să viseze, pentru că sunt preocupați mai mult de prezentul sumbru care îi înconjoară.

Andreea, la vârsta de 8 ani, își dorește ca de Crăciunul care se apropie în grabă, să primească drept cadou o baghetă magică menită să-i îndeplinească 3 dorințe: „Îmi doresc să îmi văd părinții sănătoși, să am căldură în casă, ca să nu-i fie frig lui mami și lui tati, și să am ce mânca!”, se destăinue micuța cu toată sinceritatea unui copil care ar avea nevoie de puțin pentru a fi fericit.

În videoclipul de mai jos, intervenția primarului comunei Voinești în legătură cu acest caz. Domnul primar mărturisește că și Alexandru, băiatul de 12 ani este bolnav:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Familia deja a primit dezinfectante, papucei, hăinuțe și jucării pentru Andreea și Alexandru. Andreea poartă 32 la încălțăminte iar Alexandru 36. Au primit și ceva lemne pentru frigul care se apropie dar nu destule.

Asociația AMA -Zâmbet de copil, în colaborare cu CASA SHARE, au decis să construiască acestor copii o casă nouă, cea veche stă să se dărâme.

Andreea Lungu, din Voinești – Iași, își îngrijește părinții grav bolnavi dar acum, are nevoie de o casă nouă

Cei care consideră că pot sprijini construirea unei case pentru acești doi copii, pot dona în următoarele conturi:

  1. CEC BANK
  • CONT LEI: RO18CECEIS0130RON1151240
  • CONT EURO: RO69CECEB000C1EUR0305939

2. RO95CECEC001946007327531
SWIT: CECEROBUXXX

Telefon: 0040/758562522
Donați cu specificația „Andreea.”

Lungu Ana locuiește în comuna Voinești, strada Iarmaroc, județul Iași.

Distribuie acest articol