Fetiță de 8 ani moartă după o extracție dentară. Mama: „S-a înecat cu propriul sânge”

În Tolima, Columbia, o vizită la dentist s-a transformat într-o tragedie atunci când o fetiță de 8 ani a murit în urma unei hemoragii masive după ce i s-a extras o măsea.

Mama susține că micuța s-a înecat cu propriul sânge, relatează Daily mail.

Salomé Bohórquez, în vârstă de doar 8 ani, a mers la cabinetul stomatologic pe 4 august, datorită durerilor dentare pe care le resimțea.

„Fetița se plângea de dureri la o măsea și, după efectuarea unei radiografii, s-a descoperit că era vorba de un molar cariat”, a declarat mama ei, Azucena Triana, pentru un post local de știri.

După ce a fost informat de rezultatele radiografiei, Dr. José Herrera, medicul stomatolog care a consultat-o, a decis că fetița va trebui să se lipsească de măseaua respectivă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totul părea să fie o simplă procedură de extracție, însă lucrurile nu au decurs așa cum era de așteptat.

După intervenție, mama a relatat cu durere că fiica sa „sângera foarte mult, iar medicul stomatolog s-a oferit să le transporte la Spitalul San Juan de Dios”.

„Fata era încă în viață. A intrat în viață în spital’. N-au putut face nimic pentru ea… s-a înecat cu propriul sânge”, a povestit Triana.

photo_2023-08-11_19-51-26
Salomé Bohórquez, în vârstă de 8 ani, moartă după o extracție dentară. Sursa foto: Daily mail

Mama a mai dezvăluit că Salomé fusese diagnosticată anterior cu anemie, dar se recuperase în urma tratamentelor administrate de pediatrul său.

Dezastrul a avut un impact profund asupra familiei, în special asupra lui Nicholas, fratele geamăn al fetiței și a surorii sale.

„Ea ne-a dăruit 8 ani de fericire. Era sufletul petrecerilor în casa noastră”, a spus María Bohórquez, sora mai mare a fetiței.

Cu toată durerea, mama fetiței nu l-a învinuit pe medicul stomatolog:

„Nu vom arunca vina pe doctor. Mai întâi vom aștepta să vedem rezultatele autopsiei”, a spus ea.

Distribuie acest articol