Fetiță de numai 10 luni, a înghițit o cruciuliță pe care a găsit-o prin casă. Salvată în mod miraculos de medici

Într-un caz neobișnuit și emoționant, o fetiță de doar 10 luni a fost salvată de medici după ce a înghițit o cruciuliță. Incidentul a avut loc la Spitalul Víctor Lazarte Echegara din Trujillo, un oraș din Peru, informează Fanpage.

Mama copilului, Mari Carmen, alarmată de plânsul continuu și de problemele respiratorii ale fiicei sale, a decis să o ducă la spital.

La sosirea în unitatea de primiri urgențe pediatrică, medicii au efectuat un examen al toracelui, care a dezvăluit prezența neobișnuită a unui crucifix în esofagul bebelușului. Un obiect pe care fetița l-a găsit probabil prin casă și l-a dus la guriță, înghițându-l.

Ulterior, medicii de la secția de gastroenterologie au efectuat o endoscopie gastro-intestinală terapeutică, reușind să îndepărteze cu succes obiectul străin.

Totuși, operația a fost complexă. Echipa medicală a fost nevoită să aștepte șase ore până când stomacul fetiței a fost gol, din cauza laptelui pe care îl băuse anterior. Intervenția a fost descrisă de medici ca fiind un succes total.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După operație, copilul a fost ținut sub observație constantă până la externare. În urma externării, mama fetiței și-a exprimat recunoștința profundă față de personalul medical:

„Sunt foarte recunoscătoare medicilor. Dumnezeu ne-a oferit o nouă șansă la viață și le mulțumim pentru acest lucru extraordinar.”

photo_2023-11-16_14-55-02
Sursa foto: Fanpage

Un gastroenterolog de la spital a explicat procedura:

„Am efectuat o endoscopie terapeutică, deoarece fetița a înghițit un crucifix. A trebuit să așteptăm șase ore pentru ca stomacul să fie gol, având în vedere că băuse lapte. Intervenția a fost complexă, dar totul a decurs foarte bine, mulțumită profesionalismului echipei noastre.”