Fetiță din Italia de 5 ani, mușcată de câine în timp ce dormea. Animalul i-a provocat răni la cap și la picioare

O fetiță de 5 ani a fost victima unui atac neașteptat din partea câinelui familiei, în timp ce dormea liniștită în locuința sa din Cutrofiano, provincia Lecce (Puglia).

Incidentul a avut loc recent și a stârnit o profundă îngrijorare în comunitate, precum și în rândul autorităților locale.

Potrivit informațiilor furnizate de Corriere della Sera, tragedia a avut loc atunci când un membru al familiei a deschis ușa camerei și din greșeală a permis accesul câinelui, un pitbull.

Câinele s-a apropiat de micuța care dormea și a atacat-o, mușcând-o de cap, de față și de picioare, provocându-i răni grave.

Strigătele disperate ale copilei, precum și ale părinților săi, care au intervenit imediat pentru a o ajuta, au făcut ca animalul să își elibereze prada și să se îndepărteze.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fetița a fost transportată de urgență la Spitalul Cardinal Panico din Tricase, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale la cap.

După operație, medicii s-au concentrat asupra leziunilor de pe față, în special în zona ochiului, precum și pe cele de pe membrele inferioare.

Starea fetiței a fost stabilizată, iar după ce a fost intubată a fost transferată la Spitalul Dea-Fazzi din Lecce, în secția de terapie intensivă.

Autoritățile locale și forțele de poliție continuă să investigheze circumstanțele exacte ale acestui incident nefericit.