Fetiță moartă după ce s-a încurcat între bretelele unui rucsac atârnat pe ușă. Părinții trag un semnal de alarmă

O fetiță de numai un an și două luni a murit după ce s-a încurcat în curelele unui rucsac care atârna pe o ușă a casei sale.

Mia Macphee, din Alness, Marea Britanie, a murit la spital, după câteva zile de la tragica întâmplare, relatează Daily Mail.

photo_2023-06-09_21-22-11
Fetița moartă după ce s-a încurcat între bretelele unui rucsac atârnat pe ușă. Sursa foto: Daily mail

Părinții ei, Connor și Hannah, vor să tragă un semnal de alarmă: „Nu lăsați obiecte atârnate când sunt copii prin preajmă!”

Cei doi erau în altă încăpere a locuinței, când și-au dat seama la un moment dat că fiica lor, care era de obicei zgomotoasă, a tăcut subit.

Tatăl s-a grăbit să vadă ce s-a întâmplat și a găsit-o pe fetiță încâlcită între bretelele unui rucsac mic, stil geantă, care era agățat pe ușă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timp ce o dezlega, tatăl a strigat, avertizând-o pe mamă de ceea ce s-a întâmplat. Femeia a așezat-o pe Mia pe podeaua bucătăriei și a început să-i aplice metode de resuscitare, în timp ce tatăl a sunat după o ambulanță la Spitalul Raigmore. Fetița rămăsese fără oxigen, dar inima ei a început să bată din nou după câteva minute.

Ea a fost transferată de urgență la spitalul în Edinburgh, unde familia a petrecut aproape patru zile alături de ea înainte de a muri. Lipsa de oxigen i-a afectat prea tare inima și creierul, iar medicii nu i-au mai putut salva viața.

Mama sa a declarat conform sursei citate: „Connor și cu mine am stat în pat cu ea. Aveam mâna pe pieptul ei și simțeam cum ne părăsește. Inima ei a încetat să bată. Am adormit cu ea între noi. A fost ultimul moment pe care l-am avut cu fetița noastră.”

Părinții săi au lansat un avertisment despre pericolele de a lăsa obiecte atârnate de uși când sunt copii în preajmă

„Îi aducem un omagiu pentru că a fost uimitoare – dar și pentru ca acest lucru să nu se întâmple nici unei alte familii. Nu putem sublinia acest lucru îndeajuns pentru oricine citește asta: Fiți atenți! Noi nici măcar nu ne-am gândit la un rucsac atârnat pe ușă! Dar lucrurile de zi cu zi ca acesta trebuie să fie luate în considerare.”, a mai adăugat mama micuței.