Fetiță nou-născută, aruncată în Italia printre stâncile de la malul mării. Mama e o femeie străină

Trupul neînsuflețit al unei fetițe nou-născută a fost descoperit în dimineața de duminică, 26 mai, în Villa San Giovanni, provincia Reggio Calabria, printre stâncile de la malul mării,în apropierea punctului de îmbarcare pentru feriboturile către Sicilia.

Cadavrul, al unei fetițe născute recent, se afla într-o pungă de plastic pusă într-un rucsac. Bebelușul avea încă atașat cordonul ombilical, relatează ANSA.

Descoperirea macabră a fost făcută de un pescar care a observat rucsacul abandonat printre stânci, nu departe de docul Pezzo.

Pescarul a alertat imediat Poliția de Stat, iar la fața locului au intervenit agenții comisariatului din Villa San Giovanni și echipa mobilă din Reggio Calabria, care au informat magistratul de serviciu.

Criminaliștii au intervenit pentru a efectua cercetările necesare. Conform primelor informații, rucsacul ar fi fost aruncat printre stânci pe uscat, la scurt timp după nașterea copilului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Având în vedere trăsăturile somatice ale nou-născutei, se pare că mama ar putea fi o femeie străină.

A fost deschis un dosar deocamdată împotriva unor persoane necunoscute. Un aspect crucial în anchetă va fi să se stabilească dacă fetița s-a născut moartă sau a fost abandonată încă în viață, fapt care va determina natura acuzațiilor.

Ancheta este în desfășurare, iar autoritățile continuă să adune probe pentru a desluși circumstanțele tragicei întâmplări.