Fetița nou-născută a unor români din Italia a fost așteptată cu entuziasm de toți locuitorii satului

Nașterea unei fetițe de origine română a reprezentat într-un sat italian un eveniment deosebit și mult așteptat de toți locuitorii, cei drept, nu prea mulți la număr. În Tornano, un sătuc din provincia Forlì-Cesena, locuiau până de curând doar 7 persoane, dar din data de 20 noiembrie s-a născut Ryanna care a ridicat la opt numărul de locuitori. Ryanna are părinți români care au declarat: „Rămânem aici, dar am dori mai multă atenție din partea statului la întreținerea drumurilor”.

Ultimul născut în această micuță localitate era înregistrat în data de 14 martie 1967, ceea ce înseamnă că de 52 de ani nu se mai născuse un copil în acest micuț sat.

De aceea, fetița soților români Florinița Niță și Gabriel Dinu a fost foarte așteptată la Tornano. Pentru Gabriel este al treilea copil, în timp ce Florinița, care locuiește la Tornano de peste 20 de ani a mărturisit: „E o viață întreagă de când îmi doream să devin mamă. Am vrut o fetiță și acum uite-o aici, dulce și frumoasă foc! Numai că nu mă așteptam să fie primită cu atâta entuziasm și de puținii noștri vecini.”

„Cea mai în vârstă rezidentă – spun Florinița și Gabriel – este o doamnă de aproape 80 de ani”.

Florinița Niță și Gabriel Dinu cu fetița lor. Foto: Il Resto del Carlino

Cu toată distanța pe care sunt nevoiți să o parcurgă zilnic pentru a ajunge la serviciu, cei doi soți români declară că intenționează să rămână la Tornano și specifică: „Rămânem aici, dar tragem un semnal de alarmă și atenționăm autoritățile că ar trebui refăcute drumurile.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Satul Tornano, luând în considerare casele împrăștiate, se ridică la un număr de 20 de locuitori. Este o fracțiune a localității Mercato Saraceno.

Distribuie acest articol