Fetiță româncă din Italia, bătută crunt de colegi din motive de gelozie. Părinții cer să se facă dreptate

O fată de origine română, în vârstă de 11 ani, a fost bătută crunt de un grup de colegi după ce a trimis un mesaj unui băiat. Problema este că băiatul respectiv avea o iubită, iar fata româncă a fost „pedepsită” pentru că a îndrăznit să-l contacteze, relatează Corriere di Arezzo.

O poveste de gelozie la o vârstă tânără, poate chiar prea tânără, care s-a terminat într-un mod dramatic.

S-a întâmplat sâmbătă, 18 februarie la Arezzo, în Toscana.

După ce unii dintre colegi au aflat că fata româncă i-a trimis un mesaj băiatului respectiv, care are o iubită, au organizat sâmbătă, în jurul orei 18:00, o adevărată expediție punitivă. Ei au ademenit-o folosindu-se de o minciună în parcarea Cadorna, unde o aștepta un grup de vreo 30 de colegi, format în majoritate din fete.

Acestea au început să o împingă, să o tragă de păr, smulgându-i mai multe șuvițe și să o lovească cu pumnii și picioarele. Alți tineri asistau, încurajau agresoarele și filmau scena, pe care au postat-o mai târziu pe rețelele de socializare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform părinților fetei, cei care au bătut-o au folosit și o curea.

Fetiță româncă din Italia, bătută crunt de colegii săi din motive de gelozie. Sursa foto: Corriere di Arezzo

Victima, plină de răni și vânătăi, a fost dusă la spital de părinți, iar medicii au stabilit un prognostic de șapte zile pentru loviturile primite.

A fost făcută o plângere la poliție și au fost identificați șapte adolescenți care au participat la agresiune. Aproape toate fete sub 14 ani, care nu vor putea fi trase la răspundere din punct de vedere legal.

Conform legii, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal, legea instituind o prezumţie absolută a lipsei de discernământ.

Participanții la linșaj care au peste 14 ani vor trebui să răspundă în fața instanței de la Tribunalul pentru minori din Florența pentru vătămare corporală. Părinții fetei, de naționalitate română, cer să se facă dreptate.