Fetița a doi părinți români din Italia a rămas fără mână în urma unui accident. Vinovatul condamnat la 3 ani de închisoare

În urma unui accident rutier în care o fetiță de origine română a rămas fără mâna stângă, judecătorul din Taranto a decis ca pedeapsa celui care a provocat accidentul să fie de trei ani de închisoare și anularea dreptului de a conduce. Tânărul italian responsabil de această dramă se deplasa cu o viteză extrem de mare.

Conform publicației La Nuova Sardegna, pe 24 iunie 2017, un tânăr în vârstă de 26 de ani din Altamura, provincia Bari, se deplasa pe Strada Statală Appia la volanul unui Mercedes C Klasse cu o viteză cu mult peste limita legală, mai exact 234 km/h. Între localitățile Castellaneta și Laterza, provincia Taranto, acesta a încercat să efectueze o depășire, dar s-a ciocnit de un Opel Tigra la bordul căruia se afla o familie de români, rezidentă în localitatea Ginosa din aceeași provincie.

Din cercetări a reieșit faptul că șoferul Mercedesului a acroșat mai întâi un Renault Clio pe partea stângă, apoi a ricoșat în Opelul Tigra cu familia de români. În urma impactului, mașina conaționalilor noștri a fost aruncată în afara carosabilului, lovind mai întâi un zid și răsturnându-se apoi de mai multe ori până s-a oprit pe partea laterală dreaptă, în câmp. Șoferul Opelului, soția și fiul cel mare al lor s-au ales cu răni ușoare, dar al patrulea pasager, fiica cea mică în vârstă de cinci ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral și multiple fracturi la oasele temporale și parietale care, din nefericire, au dus la amputarea mâinii stângi.

Pentru a fi asistați în demersurile legale, părinții copilei s-au adresat societății Studio 3A-Valore S.p.A., care este specializată în obținerea despăgubirilor și apărarea drepturilor cetățenilor. Deocamdată, cu ajutorul acestei societăți, conaționalii noștri au obținut o parte din despăgubiri.