Fetița româncă moartă în Italia: „Acum ești lângă Domnul, strălucești în lumina lui Dumnezeu”

Alessia Gabriela Nigel, fetița româncă în vârstă de 4 anișori, moartă la Spitalul Giovanni Paolo II din Sciacca, regiunea Sicilia, după ce a ajuns acolo cu o febră mare, va fi înmormântată luni, 3 aprilie. Copila s-a stins marți, pe 28 martie, în jurul orei 10:00 dimineața, la puține ore de la internare.

Funeraliile, care se vor celebra cu rit ortodox, au fost stabilite pentru luni după-amiază, 3 aprilie, la ora 15:30, în biserica Concezione din Sambuca di Sicilia.

photo_2023-04-02_17-05-44
Alessia Gabriela Nigel

Procuratura din Sciacca a dispus efectuarea unei autopsii pentru a investiga posibilele responsabilități ale personalului medical care a avut grijă de Alessia după sosirea ei la spital și internarea în secția de pediatrie.

Autopsia a fost efectuată la cimitirul din Sciacca, iar rezultatele examinării vor fi disponibile în termen de 90 de zile. În prezent, șase membri ai personalului medical sunt investigați. Familia fetiței este asistată de avocatul Giacomo Cortese.

Comunitatea este profund îndurerată de moartea micuței românce și își exprimă compasiunea față de familia îndurerată. „Ai plecat, dar în realitate nu te-am pierdut. Acum ești lângă Domnul, strălucești în lumina lui Dumnezeu”, scrie pe afișele care anunță moartea micuței.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primarul din Sambuca, Leo Ciaccio, a declarat luni zi de doliu în oraș, în concordanță cu funeraliile fetiței. În localitate sunt mulți români care lucrează în sectorul agricol.

Despre familia Nigel, edilul localității a spus: „Este o familie bine integrată în teritoriu. La Sambuca este o comunitate românească mare, mulți au cumpărat și case aici. Majoritatea lucrează la câmp sau în ferme, ca în cazul tatălui acestei fetițe.”