Fetița unei românce din Italia, moartă într-un accident rutier. Mama și frățiorul sunt la spital în stare gravă

O româncă care locuiește la San Giorgio in Bosco, provincia Padova, a trăit în urmă cu câteva zile drama vieții sale. Mașina în care călătorea împreună cu soțul său și cu cei doi copii ai lor a fost tamponată de un camion. În urma impactului fetița de numai 5 luni a murit, mama și băiețelul în vârstă de 2 anișori au fost răniți, iar tatăl a scăpat cu răni ușoare, informează Il Mattino di Padova.

Georgiana Ștefan, în vârstă de 28 de ani, este căsătorită cu Mehmet Mavigok, în vârstă de 44 de ani, de origine turcă, proprietarul unei shaormerii din San Giorgio in Bosco. O familie fericită, cu copilași: David, de 2 anișori și Saliha, care nu împlinise încă 5 luni de viață și care a fost botezată în cursul lunii septembrie. Locuiesc chiar deasupra shaormeriei deschisă de tată cu 8 ani în urmă.

Micuța Saliha cu tatăl său. Foto: Il Mattino di Padova

Pe data de 13 octombrie, cei patru se aflau într-un SUV Mercedes și călătoreau între Turcia și România. Se aflau pe teritoriul Bulgariei și se deplasau de la punctul de trecere a frontierei de la Lesovo – în sudul țării – în direcția Yambol, spre nord.

La scurt timp după ora 8.00 dimineața, șoferul unui camion (un cetățean turc, în vârstă de 60 de ani) a pierdut controlul volanului și a intrat pe sensul de mers al SUV-ului. Impactul a fost devastator, partea din față a mașinii a fost complet distrusă.

Fetița unei românce din Italia, moartă la numai 5 luni într-un accident rutier. Foto: Il Mattino di Padova

Saliha a murit între Turcia și România, cele două țări în care s-au născut părinții săi, mama ei a suferit o politraumă, David o traumă cerebrală, iar tatăl doar câteva vânătăi. Mama și băiețelul au fost transportați la spitalul din Silven, deoarece secția de chirurgie a spitalului regional din Yambol a fost închisă din cauza lipsei de medici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Porțiunea de drum unde a avut loc accidentul a fost închisă mai bine de șase ore. Judecătoria din Yambol l-a plasat pe șoferul camionului în arest permanent, legea bulgară prevede până la 15 ani de închisoare pentru acest tip de infracțiune. Avocații bărbatului ar fi explicat că manevra a fost necesară pentru a evita un alt impact frontal.

Între timp, informațiile cu privire la starea de sănătate a răniților sunt încurajatoare: David se recuperează și răspunde bine la tratament, în timp ce tânăra mamă este încă internată la terapie intensivă.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20