Fetița unor români din Italia s-a născut în ambulanță. Paramedicii nu au mai avut timp să transporte mămica la spital

Fetița unor părinți români din localitatea italiană Isola Capo Rizzuto, provincia Crotone din Calabria, a sosit pe lume în ambulanță în dimineața zilei de vineri, 23 iunie 2023, personalul medical intervenit nereușind să o transporte pe mamă la spital.

Nașterea micuței Maria Giovanna, fiica celor doi români rezidenți în localitatea menționată mai sus, a avut loc în fața casei în care locuiesc conaționalii noștri, relatează publicația locală Il Cirotano.

Emilio Megna, paramedic de la SUEM 118 (Serviciul de Urgență și Asistență Medicală din Italia) a fost cel care a asistat-o pe mămica româncă la naștere cu un profesionalism și o dedicare excepționale, ținând cont că nu a fost prezent niciun medic.

Apelul de urgență către la 118 a fost făcut în jurul orei 07:10 dimineața, urmat de o intervenție rapidă a ambulanței la casa familiei de români.

Emilio Megna, împreună cu șoferul Vincenzo Piscitelli, au ajuns în scurt timp la locuința familiei, transformând ambulanța într-o sală de nașteri improvizată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deși nu era prezent niciun medic la bord, paramedicul a ajutat-o pe mămica româncă să nască în siguranță, ghidat de vasta sa experiență acumulată în 27 de ani de muncă.

Nascita-miracolosa-in-Ambulanza-a-Crotone1
Emilio Megna și micuța noastră conațională care a sosit pe lume în ambulanță. Sursă foto: ilcirotano.it

La 7:30, în liniștea și îngrijirea din ambulanță, micuța Maria Giovanna a venit pe lume, aducând bucurie și fericire familiei sale și personalului SUEM 118.

Ulterior, mama și nou-născuta au fost transportate la spital pentru controale suplimentare și îngrijire post-natală.

Vincenzo Piscitelli, șoferul ambulanței, a declarat că nu a experimentat niciodată o situație atât de extraordinară în anii săi de serviciu.

Promptitudinea și competența sa în conducerea ambulanței au contribuit la succesul acestui eveniment fără precedent.

SUEM a relatat această întâmplare fericită printr-un comunicat de presă, exprimând totodată felicitări sincere părinților Mariei Giovanna.

Distribuie acest articol