Fetița unor români plecați la muncă în străinătate, ucisă de unchiul căruia i-a fost lăsată în grijă

Dramaticul eveniment s-a petrecut la data de 11 septembrie 2022, în comuna Câineni din județul Vâlcea, unde o fetiță de numai 2 ani și 8 luni a fost bătută cu cruzime de unchiul ei, căreia i-a fost încredințată pentru a avea grijă de ea.

Enervat că micuța plângea, bărbatul a lovit-o și a trântit-o de ciment, provocându-i răni care au dus la decesul copilei, la două zile de la agresiune.

Potrivit relatărilor făcute de Știrile Pro TV, părinții fetiței au plecat la muncă în Germania, în urmă cu o lună, și au lăsat-o pe aceasta și pe frățiorul ei de numai 9 luni în grija unchiului ei, care este fratele mamei minorilor.

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, este căsătorit și are la rândul său și el doi copii, mai precizează sursa citată.

În noaptea de 10 spre 11 septembrie 2022, fetița a început să plângă fără întrerupere, iar unchiul ei a scuturat-o de mai multe ori, a lovit-o, apoi a trântit-o de ciment, exasperat de plânsul acesteia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când a văzut că nepoata sa nu mai mișcă, tânărul de 25 de ani a solicitat o ambulanță, iar micuța a fost transportată de urgență la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

„A fost internată în secția terapie intensivă chirurgicală, s-a intervenit chirurgical, însă din păcate cazul a fost depășit. În cursul zilei următoare, din nefericire fetița a decedat”, a declarat Ioana Octavia Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al spitalului sus-menționat.

Medicii au constatat că loviturile suferite i-au provocat minorei răni foarte grave atât la cap, precum și la ficat și rinichi.

Unchiul fetiței a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și riscă să fie condamnat pentru omor.

- Continuarea după publicitate -

„Eu am lucrat împreună cu el, un băiat de nota 10, cuminte. Nu l-am știut să facă probleme din astea cu copiii, cu familia. Acum orice om are câte o furie așa, câte un nerv. Probleme să-și bată copiii, nu știu. E și el tată, are doi copii, o fată, un băiat, dar mă gândesc că accesul ăsta de furie l-a… învins”, a mărturisit Vasile Puiu, vecinul bărbatului, citat de Știrile PRO TV.

Părinții fetiței de numai 2 ani și 8 luni s-au întors în țară pentru a pregăti înmormântarea acesteia.

Funcționarii de la Protecția Copilului au decis, între timp, ca băiatul de 9 luni al cuplului să rămână în grija statului, cel puțin până la finalizarea unei anchete care va stabili dacă micuțul poate trăi în siguranță alături de familia sa.

„Foarte rău a fost, foarte rău. Ne-a șocat pe toată lumea, nu ne așteptam de un asemenea lucru. A plecat în Germania la muncă, a lăsat copiii cu încredere că a fost fratele ei, nu se aștepta nici femeia de șocul ăsta”, a spus o vecină a cuplului.

„Fata mea a lăsat-o în grijă la fratele ei. Că au plecat în Germania. Nu știu ce s-a întâmplat”, a mărturisit bunica fetiței ucise.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20